Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsadba maliníku a borůvky

Od: romanadasa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Je možné nyní ,kdy ještě hrozí mrazíky kolem -2 C, vysadit ven maliník a kamčatskou borůvku? Jsou v květináči, výška vzrůstu asi 30 cm.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doufám, že myslíte kandaskou borůvku, jinak naprosto bez problémů, obojí mám na balkoně a tam přezimovaly už od předloňska a balkon je horší než zahrada, protože květináče nemají tak hlubokou zem.

Aja, ona ta kamčadská borůvka-zimolez má také plody jako borůvka. Jsou jiného tvaru, takové protáhlé, ale chutnají stejně. Já jsem na otázku natrefila až teď, tak už asi tazatelka rostlinky zasadila. Podle mne by nezmrzly. Obě jsou mrazuvzdorné. Mám je na zahradě.

hodnocení

0x

Záleží na tom, kde byly rostliny do nynější doby. Pokud jste je koupila v zahradnictví, tak je klidně vysaďte do volné půdy. Pokud je ale máte třeba 3 týdny v bytě (narašily v teple) tak ještě počkejte. Jinak obě rostliny běřně přezimují, tak teplota -2 °C nevadí.

trnca*
hodnocení

0x

Pokud máte rostliny doma delší dobu, bylo by dobré je chladu přivykat postupně. Třeba přenesením do garáže nebo předsíně, kde se netopí. Jestli jsou právě zakoupené, klidně je vysaďte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]