Nejste přihlášen/a.
Minule jsem sem ptala na tutéž pokojovku- fotografie byla mizerná, dnes mám lepší...ani Google ji prostě nepoznal, tak jsem moc zvědavá, co vy na to . Bohužel mě už přeřadili do jiné kanceláře, takže to byl poslední pokus o vyfocení...jinak mezitím pustila z prostředku "oddenek", prostě novou rostlinku, na dlouhém šlahounu, podobně jako zelenec, tak jsem si ji uďobla, vegetuje ve skleničce a nevím, do čeho ji zasadit a jak se o ni starat...
Tip - angínovník čínský.
U dotazu mě trochu mate informace o oddenku s novou rostlinkou. Mám maličkou rostlinku, takže z vlastní zkušenosti nemohu ověřit. A v článcích, které jsem teď pročetla, není o oddencích ani slovo. Ale angínovník se v poslední době hodně pěstuje. A rostliny na vaší fotce se mu opravdu hodně podobají.
bimbam ano, pěstuje, protože jak už název napovídá ,pomáhá při angíně,proti chřipce,krčních zánětech, průdušek a plicních chorob.Účinná část jsou listy a oddenky.Dá se též vylouhovat v lihu a zředěný užívat jako kloktadlo.Mohou se žvýkat také čerstvé listy (cca 3cm), ty právě při angíně, či zahlenění nejvíce pomáhají) ale jen krátce do 1/2minuty a opakovat přes den nejvíce jen 6x,protože angínovník působí dost razantně a při delším žvýkání by se mohly objevit dosti nepříjemné alergické reakce (otoky dýchacích cest). Tak to jen pro zajímavost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.