Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uderzet hezkou dracenu?

Od: majkaj odpovědí: 3 změna:
Dobry den koupila jsem si Dracenu a po case ji listy visi dolu. Kdyz jsem ji poridila smerovali nahoru. Cim to je? Jak se ma zalevat abych ji neprelevala? vydrzela by i sussi vzduch v kancelari?
A jak je mozne ze se mi nekolikrat stalo ze presadim kytku do univer. Substratu a ji se najednou prestane darit a odchazi. dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dracen mám několik.V kanceláři také.Neřekla bych,že mají listy dolů...Ona nemá ráda příliš světla,tudíž je nemám u okna.Zalévám je cca jednou za 10 dní.A stříkám listy rozprašovačem.

Co se týče substrátu,má ráda rašelinový. Toť vše :)

hodnocení

0x

Je to naprosto nenáročná kytka, tak nevím, co s ní máš, já mám už léta tři, dvě okna /před ním je balkon/ a jednu až u dveří do předsíně, zalévám jednou týdně. Ještě musí napsat, že jsem jednu ustřihla nahoře, nechala hořejšek zakořenit, takže má tu původní a jetě novou

hodnocení

0x

Za život jsem měla dracén několik. Vydržely a v pohodě rostly mnoho let. Ale občas se stalo, že to některá vzdala. Ikdyž rostla a žila stejně jako doposud. Najednou si řekla, že nebude. Ať jsem dělala co chtěla, nic nepomáhalo. Musela jsem je odepsat. Ale když se to začalo dít s tou poslední a já viděla, že směřuje k popelnici, uřízla jsem ji a dala zakořenit. Je zajímavé, že špička zakořenila, ale to v květináči, to opravdu vzdalo. Ikdyž už několikrát jsem špičku dala zakořenit jako rostlinu a to, co zůstalo v květináči, v pohodě rostlo dál. Tentokrát ne. ;) To, jak píšete, že některá kytka po přesazení zahyne, to známe všichni. Výrobce jim dá dokonalé prostředí a dokonalou zeminu, která u nás není. Není dobré příliš brzy, koupenou kytku, přesazovat a už vůbec do většího. Nesmí se spěchat. Přesatujeme, až už je to nezbytné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]