Nejste přihlášen/a.
Dracen mám několik.V kanceláři také.Neřekla bych,že mají listy dolů...Ona nemá ráda příliš světla,tudíž je nemám u okna.Zalévám je cca jednou za 10 dní.A stříkám listy rozprašovačem.
Co se týče substrátu,má ráda rašelinový. Toť vše
Za život jsem měla dracén několik. Vydržely a v pohodě rostly mnoho let. Ale občas se stalo, že to některá vzdala. Ikdyž rostla a žila stejně jako doposud. Najednou si řekla, že nebude. Ať jsem dělala co chtěla, nic nepomáhalo. Musela jsem je odepsat. Ale když se to začalo dít s tou poslední a já viděla, že směřuje k popelnici, uřízla jsem ji a dala zakořenit. Je zajímavé, že špička zakořenila, ale to v květináči, to opravdu vzdalo. Ikdyž už několikrát jsem špičku dala zakořenit jako rostlinu a to, co zůstalo v květináči, v pohodě rostlo dál. Tentokrát ne. To, jak píšete, že některá kytka po přesazení zahyne, to známe všichni. Výrobce jim dá dokonalé prostředí a dokonalou zeminu, která u nás není. Není dobré příliš brzy, koupenou kytku, přesazovat a už vůbec do většího. Nesmí se spěchat. Přesatujeme, až už je to nezbytné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.