Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu

Od: anonym43 odpovědí: 7 změna:

Přeji krásný den , potřebovala bych poradit jaký je název této rostliny viz. foto. Moc děkuji za odpověď.

Co je to za rostlinu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Připomíná mi to ,,kozí bradu,, - Kozí brada pochybná?

hodnocení

2x

Taky si myslím, jako pohanka,že to je kozí brada nejspíš pochybná, s určitostí se to pozná až zcela vykvete(kvete od května do července). V Česku totiž rostou kozí brada luční ve dvou formách, kozí brada východní, kozí brada pochybná a kozí brada pórolistá. Většina těchto druhů se mezi sebou dokáže křížit, takže jejich rozlišování je problémem i pro odborníky, dokonce v některých případech je přesné určení druhu zcela nemožné.

pohanka*

Musím se pochlubit alespoň takhle, u baráku, ve škvíře, mě letos vyrůstá krásný exemplář. Již je vysoký 50 cm. Těším se, až vykvete a bude na něj létat různý hmyz a sosat.

pohanko, tak až vykvete pochlubte se fotem.

anonym43
hodnocení

Dobrý den už jsem se dopátrala je to Kopíčko žluté - Asphodeline lutea.
pohanka*

Podle květů se dá určit lépe, tak jste šikovná, že jste pátrala dál.

Alenko omlouvám se, ale nemám zařízení, a ani to neumím, vkládat sem fotky z telefonu. Fotografování mě nikdy nebavilo a mám stejně jen obyčejnou Nokiu. Sice tam fotoaparát je, ale do tajů jsem nějak nepronikla, jak to z toho vyndat :-D a vložit do PC. Nějak se to ani nechci učit.

Jinak kozina přes den rozkvétá.

Jj máte pravdu, právě mi vykvétá na záhoně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]