Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Housenky v zemině u masožravé rosnatky

Od: alena* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám problém s masožravou kytkou - rosnatkou. V rašelině se objevili malí červíčci - slabí, malí tak 3 mm a slabí. Jinak květináč mám dle návodu stát ve vysoké vrstvě vody, kytce se daří, je silná, ale jsou tam ty červi. Co s tím? Děkuju za odpověď. Alena

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle velmi hrubého popisu by mohlo jít o některého z Kořenohubů - asi Rhizoecus, ale ten se častěji objevuje spíše u suchomilnějších rostlin. Také by mohlo jít o larvy Smutnice (ty se u těchtorostlin objevují)... Může ale jít i o nějakou neškodnou záležitost, které jen vyhovuje teplé a vlhké prostředí...
alenaposekana

Dobrý den, děkuji za odpověď. Poradil byste mi prosím, co s tím mám dělat? Dá se kytka nějak zachránit? Děkuji, Alena.

ryba*
Ja som to mala tiež presne Smutnice tak som mäsožravku zavrela do 5l zaváraninového pohára a červíky niesu lebo sa tam nemajú ako dostať a basta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]