Nejste přihlášen/a.
Dobrý den koupila jsem si carrnivous a nevím jak ji mám pěstovat.Co všechno potřebuji k pěstovaní .děkuji štastná
Dobrý den, zakoupila jsem si pokojovou kytku CARNIVOROUS MIX a nevím jak se pěstuje ,tím prosím o radu, moc se mi líbí,a chtěla bych se jí naučit pěstovat .děkuji štastná.
bohumilko, rádi vám poradíme, ale jak napsala kapka naděje CARNIVOROUS je všeobecný latinský název pro masožravé rostliny a MIX není žádný její konkrétní název, to si jenom na prodejně zjednodušili při více druhů masožravek za stejnou cenu( kvůli kódu) pojmenování jako mix rostlin. Jestli chcete poradit a neznáte název, jediné řešení je vyfotit a vložit
¨Přesně tak, jak napsal strejc, nebo alespoň vložte foto. ak zatím jenom všeobecně. Masožravky vyžadují, až na pár vyjímek(např.mucholapky-těm, se daří v zastíněném vlhkém prostředí), více světla.Čím více světla jim poskytnete, tím lépe. A protože jejich přirozeným výskytem jsou močály, bažiny i vlhké louky, květináč s rostlinou můžete mít tvale ve stojaté vodě. K zalévání musíte vždy používat odstátou vodu, nikdy nezalévat přímo z kohoutku. Většina masožravek totiž nesnáší chlor. Masožravky se nikdy nehnojí,dokáží se hnojit sami,tím, že loví hmyz, proto je také nemusíte přesazovat, jedině kdyby se již do květináčů nevešly.
Dnes má můj vnouček svátek a spolu jsme minulý týden vybrali, jako dárek, masožravku darwiniana.cz/... Paní prodavačka v OBI, nám udělala školení a já jsem rostlinku, podle jejich pokynů zasadila. Do větší, skleněné koule jsem nasypala, ve vysoké vrstvě rašelinu, kterou jsem trošku odlehčila pískem a rostlinku do ní zasadila. Venku jsem odrýpla pláty mechu a všechnu zeminu kolem rostlinky jsem obložila. V té kouli je jako ve skleníčku. U Vietnamce jsem ještě koupila kropicí lahvičku. Jako vždy, jsem rostlince řekla: "Já už jsem udělala všecko, jak nejlépe jsem uměla. Jestli chceš žít, tak se musíš snažit."Včera si ji malý, velmi pyšně a šťastně, odvezl. Tvá masožravka je taková jako tady, na obrázku?
Paní prodavačka ještě říkala, že když mají doma sítě a rostlinka nemá šanci si mouchu chytit. bude si brát žininy z rašeliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.