Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zahrádkáře,
tatínek (80 roků) uvažuje o koupi křovinořezu HECHT BTS 146 a nebo 142. Máte někdo s těmito stroji zkušenosti? Nebo lze za cca stejnou cenu (do 3.500 Kč) koupit něco lepšího?
Potřebuje sekat hlavně vzrostlou trávu na poli 30 x 100 m. Nic udržovaného, volná, neohraničená a nerovná plocha bez přístupu k el.energii.
Děkuji
Nisla
Zdravím,
s křovinořezy od Hechtu zkušenost nemám (s jinými značkami křovinořezů ano). Mám sekačku (rotační) od Hechtu a spokojenost téměř maximální.
K sečení pole (louky) podle vašeho popisu.
Neudržovaná plocha (tj. nerovná, s podrosty staré trávy) s vzrostlou trávou v ploše 3.000m2 je práce pro výkonný profesionální křovinořez (ne že by to nešlo i takovou hračkou, na jakou se ptáte, ale bude to trápení obsluhy i stroje) s profi vybavením a pro sekáče v plné síle (rozhodně ne pro člověka ve věku 80.let a to i kdyby to chtěl sekat postupně, tj. každý den kousek - po max. týdnu to vzdá ať chce nebo nechce, protože je to dřina neskutečná).
Sekával jsem podobné plochy před cca 10 lety (ve věku něco málo přes 40) profi strojem s profi vybavením a měl jsem toho vždycky za 8 hod směnu plné zuby. Dnes mám na starosti zahradu známého o rozloze 1.000m2 v podobném stavu, poloprofi vybavení a po několika letech sekání křovinořezem jsem zkonstatoval, že zdraví mám jen jedno a otrok také nejsem, koupil rotační sekačku Hecht s 4 rychlostním pojezdem a raději tu zahradu seču 4x za rok s ní (tráva se nesbírá, po vyhození zadním výhozem se nechává ležet a zetlít) než 2x za rok s křoviňákem a pak to ještě shrabat (což je nutnost, jinak do staré posečené trávy proroste nová a sečení v tom je neskutečná dřina i s noži místo struny).
Pro tuto plochu jednoznačně doporučím sehnat někoho s traktorem, ať to poseče - vyjde to nejlevněji a bude to enjrychleji hotové. Pokud se tam traktor nedostane z technických důvodů, pak posečení zadejte, ale počítejte s tím, že levné to nebude (několik tisíc Kč). Sekat to svépomocí je jako nouzové řešení pro chlapa ve věku do 40 (možná 50, v nouzi nejvyšší i 60) let, pro muže ve věku 80 roků ani náhodou.
Koupil jsem křovinořez HECHT 142. Ještě v záběhu se zadřel motor. Mazal jsem olejem Garden2T, který mi doporučili přímo v prodejně HECHT, kde jsem křovinořez kupoval. A to v doporučeném poměru 1:30 pro záběh. Ačkoliv jsem postupoval dle návodu, reklamaci mi neuznali. Takže s tou zárukou to není zase až taková výhra. Proto doporučuji křovinořez jiné značky !
Koupil jsem křovinořez Hecht 152, hlavně kvůli tomu, že má 2,2 HP, tedy velký výkon. Hned po začátku se mi porouchal, asi po hodině sečení, reklamaci mi uznali. Po opravě stroj startoval dobře, což předtím šlo těžko. Oprava trvala měsíc, tedy relativně dlouho. - Letos se mi křovinořez opět porouchal, opět zadřený motor. Benzín jsem míchal ten den a použil jsem do dvoutaktu olej, který jsem koupil ve značkovém servisu. Když jsem donesl křovinořez do servisu, tak mi řekli, že je to již třetí. Cena nového křovinořezu je na MALL 3490 Kč a odhadovaná cena opravy asi 1600 Kč, tedy polovina nového stroje. Když uvážím, že jsem sekl hodinu, tak mi vychází podstaně levnější si půjčit značkový křovinořez v půjčovně. Moje doporučení zní, vyhnout se této značce, je to šmejd.
Jeslti můžu poradit Tak bych šel do Husqvarny 135R ja jí vlastním uř 8 rokem a v servie byla jen na seřízeni během zábehove doby a až po8 letech jsem preventivně vyměnil svíčku i když jsem nemusel. . Sekám sní zahradu max0 3x ročně cca o rozloze 700m2ak záleži podle času nekdy mě tráve přeroste přez 2 metry ale s trojzubcem ci poradím a to zbíráni není tk složíte když kosíte do valu ja s kosou. .Sice cena je trošku jinde ale za tu kvlaitu podle mě stoji trošku připlatit.sice
taky mají některé díly z číny jako hecht ale i tak si zastávají na svoji kvalitu která je znát. OD hectu možá tak sekyrku a nebo pro zahrádkáře z paeláku ok ale jinak ne .
To´d můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.