Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lépe vytvarovat ibišek?

Od: miha odpovědí: 6 změna:

Máme ibišek již spoustu let a stále kvete, akorát jeho tvar je dost zvláštní. Větve ma bez listů, pouze na koncích větviček je olistěný. Je nějaká možnost, jak dosáhnout celkového olistění větví? Nebo prostě, aby byl trošku vzhlednější? :)

Jak lépe vytvarovat ibišek?
Jak lépe vytvarovat ibišek? #2
Jak lépe vytvarovat ibišek? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vaše rostlina vyžaduje opravdu radikální řez. Nebojte se, uvidíte, že se brzy znovu zazelená a rozkvete. Pak už ji ale seřezávejte pravidelněji.

hodnocení

1x

Vemte nůžky a zakraťte ho dle potřeby. Snadno obráží, obrazí i ze starého dřeva. Úpravu dělám každoročně na jaře při přesazování.

doplněno 23.04.16 10:23:

Udělejte to teď. Nechce se přeci na něj koukat celý rok.

mecik*
hodnocení

0x

Pokud máte nevzhledný tvar ibišku, udělejte v únoru radikální řez.Všechny větvičky seřízněte na požadovaný tvar. Ibišek to snáší dobře a navíc, kvete na koncích letorostů, takže budete mít mladé dřevo , svěží stromeček a pěkně zakvete.

hodnocení

0x
Jak říkají ostatní, klidně strihejte. Pristehovali jsme se do bytu, kde byl na chodbě asi stolety ibišek. Občas bez zálivky a byl vypelichany jako váš. Moc jsem mu toho nenechal, ale raději vždy nechávám rostlině alespoň jeden list. Prihnojit a vzorně zalévat. Za půl roku to byl nejkrásnější ibišek... :)
Ibišek strihejte i když bude hezký, aby nedělal nevetvene dlouhé větve. Každý měsíc na něj koukněte a něco jen nehtem stipnete z mladých přírůstků, kde by se vám líbilo větvení.
Jak lépe vytvarovat ibišek? #4

miha
hodnocení

0x
Děkuji všem za ochotné rady. Ibišek ostříhám. Jen nevím, kdy to mám udělat. Mám počkat na podzim, do zimy a nebo to mám udělat hned? Děkuji moc, už se těším, až nám všem vytře zrak.
Ideál je na stříhání jaro, takže do toho. Když si nebudete jistá, strihnete více než méně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]