Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrkev s natí nebo bez?

Od: mohlyn odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v obchodě se kupuje mrkev očesaná bez natě, jsou i případy kdy se prodává s natí.

Jaký je v tom rozdíl? Je mrkev s natí nějaká lepší nebo k čemu je tam ta nať? Vždy ji doma ořezávám a poté vyhazuji.

Díky zainformaci

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mrkev s natí je prodávána ve svazku, jako čerstvá, právě vypěstovaná a je dražší. Proto je tam ta ponechaná nať. Je asi skleníková. Ta co se prodává na kila bez natě, nebo v igelitových pytlících bývá většinou z uskladněné sklizně z polí. Nevím jak to lépe popsat. Já jsem ochutnala samozřejmě obě a rozdíl jsem teda nezaznamenala. Jenom v ceně.

pohanka*
hodnocení

2x

Pokud se mrkev s natí neprodá, a ona ovadne, tak se nať ukroutí a mrkev zamíchá mezi tu běžnou. I s tím jsem se již potkala, ale není to nic špatného, mrkev, jako mrkev. Leda ta jarní může mít v sobě více dusičnanů.

lucie*
hodnocení

2x

Chuťově žádný.Ta s natí je podle mě jiný druh,není tak masivní,velká a je brána jako"čerstvá".Myslím,že nebude určena k uskladnění,že bude brzo po ni.Já třeba když koupím s hezkou natí,tak nať nevyhazuju,ale zamrazím a potom nasekanou přidávám do zeleninových polévek nebo na ozdobu brambor.kaše...jako pertžel.

Mrkev s natí je mladá mrkev, která je ke spotřebě. Mrkev bez natě je mrkev, která je již určena ke skladování. Tolik teoreticky, prakticky se švindluje, co se neprodá s natí, prodá se bez natě a pak se divíme, že nevydrží.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, hezká a zelená nať značí jistou čerstvost mrkve. U mrkve bez natě to hned nepoznáte (jak dlouho někde ležela) - možná až doma při konzumaci. Zdravím!

mohlyn
hodnocení

Děkuji, dobře jste mi to vysvětlili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]