Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v obchodě se kupuje mrkev očesaná bez natě, jsou i případy kdy se prodává s natí.
Jaký je v tom rozdíl? Je mrkev s natí nějaká lepší nebo k čemu je tam ta nať? Vždy ji doma ořezávám a poté vyhazuji.
Díky zainformaci
Mrkev s natí je prodávána ve svazku, jako čerstvá, právě vypěstovaná a je dražší. Proto je tam ta ponechaná nať. Je asi skleníková. Ta co se prodává na kila bez natě, nebo v igelitových pytlících bývá většinou z uskladněné sklizně z polí. Nevím jak to lépe popsat. Já jsem ochutnala samozřejmě obě a rozdíl jsem teda nezaznamenala. Jenom v ceně.
Chuťově žádný.Ta s natí je podle mě jiný druh,není tak masivní,velká a je brána jako"čerstvá".Myslím,že nebude určena k uskladnění,že bude brzo po ni.Já třeba když koupím s hezkou natí,tak nať nevyhazuju,ale zamrazím a potom nasekanou přidávám do zeleninových polévek nebo na ozdobu brambor.kaše...jako pertžel.
Dobrý den, hezká a zelená nať značí jistou čerstvost mrkve. U mrkve bez natě to hned nepoznáte (jak dlouho někde ležela) - možná až doma při konzumaci. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.