Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit černý olivovník?

Od: astik odpovědí: 6 změna:
Již jsem se zde ptala, co je to za strom. Zjistila jsem to, ale zase nevím, kde ho koupit. Samozřejmě nějaký malinký - sazeničku. Velký bude asi dost drahý. Jedná se o Bucida Buceras - černý olivovník. Díky za radu. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

astik, obávám se, že jej v Česku asi neseženete, ale přesto se můžete optat v jakýcholiv zahradních centrech zaměřených na exotické rostliny. U nás je běžně k dostání Olivovník olea europea. Nezralé zelené plody se sklízí v září a když dozraje, jeho černé plody se sklízí v zimě. Bucida Buceras jeho semena se dají objednat na Toptropicals.com, stojí 2,95dolaru + přepravné a rozesílají je i do cizich států. Také jsem se dočetla, že se dá olivovník vypšstovat z pecky, ale jestli zrovna i tento druh, to nevím.Tak snad jsem vám trošku pomohla.

astik
hodnocení

Děkuju. Já jsem ten strom viděla v OC Chodov a moc see mi líbil. Uvidím, zda ho seženu. *modla*

sehnat se dá vše ;) třeba zde - hydroponie.cz/...

Zdravím tigra, váš objev je fajn,ale všimla jste si ceny?

Zdravím Alenko, jsou to velké rostliny určené do repre prostor. No cena kosmická, ale zajisté tam budou vědět, kde rostliny menší velikosti sehnat. ;) Jako ona i menší rostlina nebude stát pár korun.

Tigra, já si myslím, že v takovém obchodě se s Vámi nebudou ani bavit. Nanejvýše slušně pokrčí rameny a budou na Vás koukat pěkně svrchu.Ty ceny jsou naprosto astronomické, navíc jsou jejich obrázky na takové ceny dost ubohé. A je docela možné, že se tam budete muset objednat, aby tam byl někdo, kdo si na Vás udělá čas, jelikož bude předpokládat, že tam necháte 200 tisíc...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]