Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na žabinec

Od: sword® odpovědí: 9 změna:

Vážení zahrádkáři můžete mě poradit jak se zbavit žabince na políčku, teď na jaře u nás hrůza:(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Jako na každou obtížnou plevel - Roundup.

JABRAKA

hodnocení

Jabrako a jaký je prosím postup,aby tam vůbec něco rostlo moc se mě do té chemie nechce:)

Jestli tam momentálně nic nemáte, pouze žabinec, tak políčko přeorejte.

doplněno 17.04.16 09:46:

Hlavně ne na pěstební plochy bofix.

RoundUp je sice dobrej, ale zničí vše zelené, tudíž pokud se chcete zbavit žabince, OK, ale zničíte si i trávník, což asi nechcete. Já si koupil v Bauhausu selektivní postřik(jméno už nevím) na plevele (pampeliška, sedmikráska a mnoho dalších plevelů) Z jara postříkal trávník a bomba. Trávu to nechalo krásnou, pampelišky, žabinec a ostatní bordel to spálilo. Jen na kopřivu to nepůsobí. Pak jsem posekal, lopatkou vyrýpal plevel, který přežil a trávník mám nádherný. Jestli chcete můžu nafotit zítra. Je jak z alabastru.

Jsme jediná země v EU, kde ještě nebyl tento rakovinový prostředek zakázán, je zakázán i za oceánem.

idanova*
hodnocení

2x

Žabinec není vytrvalý plevel. Bohužel, roste i pod sněhem, takže na jaře ho je nejvíc. Množí se semeny, tak stačí ho nenechat vytvořit semena. Vyplet nebo hluboko zarýt před vysemeněním. Ale není to navždy, vítr nebo ptáci vždycky zas nějaké to semínko donesou. Idanova

jofa*

Pokud políčko přeoráte, tak se žabince zbavíte pouze vizuálně ale bude tam a ještě mu pomůžete rozmnožit. Pokud chcete chemii tak selektivní přípravek BOFIX. Je to však věčný "boj", jako s jiným plevelem.

atj*
hodnocení

0x

Jestli myslíte žabinec ptačinec tak normálně do salátu. Je to výborné v kombinaci s jinou zeleninou. Nejíst toho moc.

host*
hodnocení

0x

Nomálně - motyčkou. Jako se to dělalo vždcky. Nebo se žabinec na záhonu nechal a tím kryl zeminu, třeba políčko s okurkami nebo jahodymi před vysycháním. V sypké zemině není problém se ohnout a žabinec lehce podhrábnout a lehce vytrhnout a nechat ležet vytržený na poli, sám uschne, rozpadne se a pohnojí. Žádná chemie. Nebo vám snad žabinec nějak vadí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]