Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.
Mám problém. Na chatě bych potřeboval osázet hraniční záhon, nejlépe dřevinami,pnoucími rostlinami. Ovšem záhon je jen 90 cm.široký.Neprůhlednost není podmínkou. Výška do dvou metrů. Túje už bych nerad použil, abychom neměly přetújováno. Máte návrh, budu vděčný, nějak mi došla inspirace. Děkuji za pomoc rádcové. Mečík.
Co takhle ibišky nebo růže z Jericha.Máte zkušenost?
Ibišek mohu doporučit, přežije snad všechno. Jen celkem rychle roste a musí se na jaře stříhat, aby zůstal keřem. Jinak doroste výšky jako strom. Z popínavek mám na plotě Clematis, Loniceru a Akebii. Plot mi od časného jara do podzimu kvete. Nyní už je v květu Akebie, voní podobně jako jasmín a v září na ní budou viset veliké fialové plody.
Chválím, že nechcete tůje.
Máte nejdříve nápad nějakou pnoucí rostlinu, ale potom pnoucí zavrhujete, protože by musely mít oporu.
Chtěla jsem navrhnout vinnou révu, ale jestli tam máte vhodné podmínky. Já jsem spíše užitková, tak mě napadla Josta, Aronie, dřín, hloh, mišpule, Muchovník - ten bych doporučovala, Zimolez kamčatský, někdy je i černý rybíz vyšší keř.
Při představě, že psí víno udělá jednu velkou stěnu a u nás poměrně silné větry od západu, mne jenom napadlo, zda by to konstrukce vydržela. Jinak děkuji za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.