Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název plevelu

Od: jaja28* odpovědí: 8 změna:

Všechny zdravím. V příadě že se mi podaří vložit obrázek, tak prosím o pomoc při určení názvu plevele. Náhodou jsem obrázek našla a je to přesně ten plevel, kterého se nemůžu na zahradě zbavit a roste neuvěřitelným tempem. Zapleveluje mi záhony neuvěřitelnou rychlostí, protože se množí oddenky, tak jako pýr. Jednu rostlinu vytrhnu a tři další vyrostou. Je to potvora nezničitelná. Za info předem moc děkuji.

Název plevelu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

S největší pravděpodobností to bude bršlice. Lidový název je kozí noha.

pohanka*
hodnocení

2x

Obrázek nejasný, podle popisu by to mohla být Bršlice, ta má podobné oddenky, jako pýr. Jenom jsou křehčí a snadněji se polámou. O to je horší likvidace, protože z každého kousku potom roste další rostlina. Jinak je to léčivka a přidává se /listy/ do špenátu, nebo do polévky.

Pokud je to ona, tak zde platí opravdu jen motyka. A vybírat všechny oddenky.

hodnocení

0x

jaja, obrázek nelze zvětšit a není poznat co to na něm je za plevel. Bude lepší konkrétní fotka z Vaší zahrady. Tohle je reklama na ten přípravek, loni jsem ho koupila a funguje to pouze na pampelišky. Takže kecají a je to dost drahé. Opravdu jsem to vyzkoušela přesně podle návodu a vůbec to nezabralo.

Asi děláte chybu.Roundup je totální herbicid,který zničí při styku vše zelené,možná,že jste zvolila nevhodnou koncentraci.Já používám 3 dcl do 10 l vody a do toho přidám lžíci ledku,kristalonu či jiného hnojiva a výsledek je znát za 10 dní.Pozor,aplikujte při bezvětří,abyste se nedivila,kam vítr zanese tento herbicid.

Bratrh, ale já znám normální Roudup, jenomže já mluvím přesně o tom gelu, který je na obrázku. Ten se používá úplně jinak, dotekem na list. Nemluvíme o tom samém, i když je výrobce stejný.

jaja28*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. *dril* Našla jsem si pořádný obrázek podle vašich odpovědí a opravdu je to ta potvora Bršlice-kozí noha. No potěš košte.*bum* Já tím mám zaplevelené skoro vše. A vůbec nevím, kde se to tam vzalo. No to asi nezlikviduji spíš ta Bršlice zlikviduje mě! *cert*

floro*

Bršlice je výborná na salát, a zlepšuje půdu.

mecik*
hodnocení

0x

Bršlice, husí noha , karhánek a všechno v jednom pěkné svinstvo do zahrady. Vyplejt prakticky nejde, protože, každý maličký článek, který v zemi zůstane, zdatně roste dál. Snad jen ten rondup, za zelena postříkat, když není nic kulturního okolo a nebo štěteček a každámu tomu neřádovi natřít hlavičku. Zajde, ale pokud je jich hodně, můžete zajít dřív vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]