Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím. V příadě že se mi podaří vložit obrázek, tak prosím o pomoc při určení názvu plevele. Náhodou jsem obrázek našla a je to přesně ten plevel, kterého se nemůžu na zahradě zbavit a roste neuvěřitelným tempem. Zapleveluje mi záhony neuvěřitelnou rychlostí, protože se množí oddenky, tak jako pýr. Jednu rostlinu vytrhnu a tři další vyrostou. Je to potvora nezničitelná. Za info předem moc děkuji.

2x
Obrázek nejasný, podle popisu by to mohla být Bršlice, ta má podobné oddenky, jako pýr. Jenom jsou křehčí a snadněji se polámou. O to je horší likvidace, protože z každého kousku potom roste další rostlina. Jinak je to léčivka a přidává se /listy/ do špenátu, nebo do polévky.
Pokud je to ona, tak zde platí opravdu jen motyka. A vybírat všechny oddenky.
0x
jaja, obrázek nelze zvětšit a není poznat co to na něm je za plevel. Bude lepší konkrétní fotka z Vaší zahrady. Tohle je reklama na ten přípravek, loni jsem ho koupila a funguje to pouze na pampelišky. Takže kecají a je to dost drahé. Opravdu jsem to vyzkoušela přesně podle návodu a vůbec to nezabralo.
Asi děláte chybu.Roundup je totální herbicid,který zničí při styku vše zelené,možná,že jste zvolila nevhodnou koncentraci.Já používám 3 dcl do 10 l vody a do toho přidám lžíci ledku,kristalonu či jiného hnojiva a výsledek je znát za 10 dní.Pozor,aplikujte při bezvětří,abyste se nedivila,kam vítr zanese tento herbicid.
0x
Bršlice, husí noha , karhánek a všechno v jednom pěkné svinstvo do zahrady. Vyplejt prakticky nejde, protože, každý maličký článek, který v zemi zůstane, zdatně roste dál. Snad jen ten rondup, za zelena postříkat, když není nic kulturního okolo a nebo štěteček a každámu tomu neřádovi natřít hlavičku. Zajde, ale pokud je jich hodně, můžete zajít dřív vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.