Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím. V příadě že se mi podaří vložit obrázek, tak prosím o pomoc při určení názvu plevele. Náhodou jsem obrázek našla a je to přesně ten plevel, kterého se nemůžu na zahradě zbavit a roste neuvěřitelným tempem. Zapleveluje mi záhony neuvěřitelnou rychlostí, protože se množí oddenky, tak jako pýr. Jednu rostlinu vytrhnu a tři další vyrostou. Je to potvora nezničitelná. Za info předem moc děkuji.
Obrázek nejasný, podle popisu by to mohla být Bršlice, ta má podobné oddenky, jako pýr. Jenom jsou křehčí a snadněji se polámou. O to je horší likvidace, protože z každého kousku potom roste další rostlina. Jinak je to léčivka a přidává se /listy/ do špenátu, nebo do polévky.
Pokud je to ona, tak zde platí opravdu jen motyka. A vybírat všechny oddenky.
jaja, obrázek nelze zvětšit a není poznat co to na něm je za plevel. Bude lepší konkrétní fotka z Vaší zahrady. Tohle je reklama na ten přípravek, loni jsem ho koupila a funguje to pouze na pampelišky. Takže kecají a je to dost drahé. Opravdu jsem to vyzkoušela přesně podle návodu a vůbec to nezabralo.
Asi děláte chybu.Roundup je totální herbicid,který zničí při styku vše zelené,možná,že jste zvolila nevhodnou koncentraci.Já používám 3 dcl do 10 l vody a do toho přidám lžíci ledku,kristalonu či jiného hnojiva a výsledek je znát za 10 dní.Pozor,aplikujte při bezvětří,abyste se nedivila,kam vítr zanese tento herbicid.
Bršlice, husí noha , karhánek a všechno v jednom pěkné svinstvo do zahrady. Vyplejt prakticky nejde, protože, každý maličký článek, který v zemi zůstane, zdatně roste dál. Snad jen ten rondup, za zelena postříkat, když není nic kulturního okolo a nebo štěteček a každámu tomu neřádovi natřít hlavičku. Zajde, ale pokud je jich hodně, můžete zajít dřív vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.