Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření aplégrů

Od: anna* odpovědí: 5 změna:

prosím, podrobněji a hlavně česky - co je ošetření aplégrů. Nedají se sazenice jahod zachránit nějakým postřikem, vzrůstem jsou nádherné a je jich velké množství. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Takže aplégr, nebo též oplégr je snad z němčiny přejaté slovo a znamená to část rostliny, buď odkopek, oddenek, častěji se tento výraz používá třeba pro řízek. Ovšemže rostlinný, obvykle se říká : ty máš krásný ibišek, dáš mi nějaký ten oplégr? A ten pochválený veme nůžky a dá se zuřivého stříhání už beztak ostříhaného ibišku, jen aby mohl udělat radost. Myslím, že slovo oštření známe? Bohužel není vůbec patrné před čím chcete sazenice jahod ochránit? Ve vašem případě slovo aplégr znamená nejspíš právě ty sazenice jahod, nemýlím - li se? Popište Váš problém více...
anna*
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Můj dotaz zněl, jak, nebo čím zlikvidovat padlí na převislých jahodách v truhlíku. Sazenice jahod byly pořád krásné, stále kvetou a plodí a asi před 10 dny se na nich objevil bílý poprašek, hlavně na spodní straně listů, teď je už i na na poupatech a plodech. Nerada bych je zlikvidovala, snad existuje nějaká záchrana sazenic. Jak je správně zazimovat? Mám je vsadit i s truhlíkem do země, nebo bez truhlíku,nebo rozdělit sazenice a vsadit každou zvlášť?Hlavně však prosím o radu čím stříkat padlí.Děkuji
ukulele*
Tak to je jiná, tento dotaz jsem v předešlém nenalezl. Zkusil bych použít fungicid - ROVRAL flo

josefzavrel*
hodnocení

0x
Dobrý večer.Zahrádkáři Vám odpovídají na svých stránkách.

Použij přírodní prostředek BIOAN. Jinak všeobecně platí, že proti padlí jsou nejefektivnější sirnaté prostředky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]