Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávání mladých plodů mandarinky

Od: milanmachal odpovědí: 4 změna:

Mám asi 8letou mandarinku asi 2metrovou, docela s jí daří. Je umístěna v zimní zahradě. krásně kvete, ale neudrží plody. květů má několik desítek, ale plodů na ni zbyde jen pár. Opadají téměř všechny ještě zelené. Rostlina škůdce nemá, snažím se dodržovat obecné pokyny pro pěstování mandarinky, ale plody opadávají a opravdu si s tímto nevím rady.

Milan Máchal, České Budějovice

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chatarka
hodnocení

0x

Citrusy pěstují ve skleníku moji známí. Ptala jsem se jich a víceméně se shodli, že je třeba víc větrat, hlavně jak vyleze slunko.

ivanm
hodnocení

0x

pestuji citrusy a mám stejný problém mandarinky o velikosti 1cm opadají a mám je na zahradě v květináčích v zemi v polostínu i na slunci ,hnojím zalévam a stejně opadají pomeranče a citrony jsou v pohodě

zotik
hodnocení

0x

mám stejný problém a ani po dotazu v eshopu mi nikdo nedal rozumnou odpověd,muje zkušenost je- nemá vliv na opad místo pestování ale spíš nevhodnost prodávaných odrud na naše klímatické podmínky středomorské odrudy nejsou vhodné k nám jako okrasné se dají použit ale jiný užitek nečekejte .

ivan*
hodnocení

0x

mám stejný problém a taky si myslím že nevhodnost odrud prodávaných v eshopech neni určena k tomu aby měli plody v našich podmínkáchvyzkoušel jsem co se dalo a vždy opadají dorostou max 1 cm jediný citron udržel jeden plod do zralosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]