Nejste přihlášen/a.
Zdravím mona, ano Prunus je to na 100%, ale který? Všechny Prunusy se vyznačují pilovitými listy pětičlennými tvarovanými listy barvy od bílé až po růžovou a je to rozsáhlý rod stromů a keřů z čeledi růžovitých.Já se přikláním k tomu, že je to jedna ze synonym- mandloně nízké,dříve užívané názvy mandlovník či bobovník.Napovídá tomu i naleziště. A třešeň v lese? Tam může růst planá ptáčnice a ta má ale barvu květů bílou.
Sakura?
Ta mandloň, ta je je velice pravděpadobná. cz.mystockphoto.com/...
Je to mandloň. Dokonce uzrají i mandličky a jsou poživatelné. Teda s mírou, protože jsou hořké a hodně voňavé, přidávám jen pro ovonění do vánočního pečiva do těch obyčejných mandlí.
Teprve teď jsem si přečetla příspěvky ostatních a dočetla se, že je nejedlá. Já ji už celá léta klidně přidávám do normálních mandlí a ještě jsem naživu. Má silnější mandlové aroma.
Není jedlý, neznamená, že je jedovatý.
Možná se pletu, ale některé houby nejsou jedovaté, ale nejedlé. Jsou jen nedobré. S těmi "planými" mandlemi to bude také tak. Jedna v puse dobrá nebude, ale namletá v množství sladkých, pak je to o něčem jiném. Kdysi můj muž měl tetu, která žila v úžasném luxusu. Perly, diamaty, pravé kožichy a tak. Několik manželů, několik milenců (ředitel banky, majitel zlatnictví, pan továtník a tak) a ta mívala úžasné parfémy. Tvrdila, že nejúžasnější vůně je parfém pod jménem Tabak a pak ještě jeden, bez jména, který, pouze pro ni, vyrobil skvělý muž, majitel nějaké výrobny parfémů. Že v něm byl v naftalin. Když slyším slovo naftalin, tak se mi stáhne žaludek. On že do toho výrobku použil několik atomů a ty udělaly parfém originálním. Doslova to tak teta Žofinka řekla.
Ty tvoje mandle, to bude něco podobného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.