Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je to strom?

Od: theo* odpovědí: 15 změna:

Jaký to je stromek? Díky za odpověď.

Jaký je to strom?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Tipnu Prunus (třešeň), ale jaká... *nevi*

doplněno 10.04.16 16:13: Pokud všichni tipují mandloň, může být. Prunus je to ale na 100% :)
Obrázky:
1)třešeň
2)mandloň
Jaký je to strom? #2
Jaký je to strom? #3

Zdravím mona, ano Prunus je to na 100%, ale který? Všechny Prunusy se vyznačují pilovitými listy pětičlennými tvarovanými listy barvy od bílé až po růžovou a je to rozsáhlý rod stromů a keřů z čeledi růžovitých.Já se přikláním k tomu, že je to jedna ze synonym- mandloně nízké,dříve užívané názvy mandlovník či bobovník.Napovídá tomu i naleziště. A třešeň v lese? Tam může růst planá ptáčnice a ta má ale barvu květů bílou.

72mona3*
Hezký večer :) Opravdu jsem jen tipovala. Ale spoléhat se na přirozený výskyt asi stoprocentně nelze. Oni ptáci (veverky, kuny a samozřejmě lidé) jsou zázrační přemisťovači.
U nás jsem před lety narazila v lese na dva lýkovce. Vypadá to, že se tyto rostliny zázračně přemístily komusi do zahrady... :( M.
isteron

Nie je to náhodou sakura? Pozri na wikipedii.

hodnocení

0x

Sakura? ;)

doplněno 09.04.16 17:06:

Ta mandloň, ta je je velice pravděpadobná. cz.mystockphoto.com/...

theo*
hodnocení

Též myslim... Nasel sem ho v lese a nejak se mi to nezdalo.

sebod*

no, a já si myslím, že je to mandloň

Hlasuji za mandloň

pohanka*
hodnocení

0x

Píšete stromek. Podle větviček by to vskutku mohla být ta mandloň. Též by to ale mohla být planá broskev, vyrostlá z pecky, kterou tam někdo zahodil.

limetka*
hodnocení

0x
Okrasná mandloň tutově. Stejnou jsme kdysi měli na zahradě.

trnca*
hodnocení

0x

Jedná se na 100% o mandloň. Mám ji na zahrádce. V těchto dnech začíná kvést. Krásně sladce voní. Po odkvětu se vyvinou chlupaté plody z nichž většina opadne, ale zbylé dorostou a uvnitř chlupatého oplodí je malá pecička. Tento druh není jedlý.

mecik*
hodnocení

0x

Souhlasím s názorem, že jde o madlon. Jednou jsme na výstavě v Litoměřicích koupily keřík plnokvěté a potom jsme nestačily odpovídat na dotazy, kde jsma ty hezké růžičky koupily.

hodnocení

0x

Je to mandloň. Dokonce uzrají i mandličky a jsou poživatelné. Teda s mírou, protože jsou hořké a hodně voňavé, přidávám jen pro ovonění do vánočního pečiva do těch obyčejných mandlí.

doplněno 12.04.16 21:05:

Teprve teď jsem si přečetla příspěvky ostatních a dočetla se, že je nejedlá. Já ji už celá léta klidně přidávám do normálních mandlí a ještě jsem naživu. Má silnější mandlové aroma.

:-D Není jedlý, neznamená, že je jedovatý. :-D

doplněno 14.04.16 08:41:

Možná se pletu, ale některé houby nejsou jedovaté, ale nejedlé. Jsou jen nedobré. S těmi "planými" mandlemi to bude také tak. Jedna v puse dobrá nebude, ale namletá v množství sladkých, pak je to o něčem jiném. ;) Kdysi můj muž měl tetu, která žila v úžasném luxusu. Perly, diamaty, pravé kožichy a tak. Několik manželů, několik milenců (ředitel banky, majitel zlatnictví, pan továtník a tak) a ta mívala úžasné parfémy. Tvrdila, že nejúžasnější vůně je parfém pod jménem Tabak a pak ještě jeden, bez jména, který, pouze pro ni, vyrobil skvělý muž, majitel nějaké výrobny parfémů. Že v něm byl v naftalin. Když slyším slovo naftalin, tak se mi stáhne žaludek. On že do toho výrobku použil několik atomů a ty udělaly parfém originálním. Doslova to tak teta Žofinka řekla. ;) Ty tvoje mandle, to bude něco podobného.

A co si mám teda představit pod pojmem "není jedlý"? Ty mandle jedlé jsou a jsou i dobré. Mají jen silnější mandlové aroma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]