Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmarýn venkovní a domácí

Od: libuse® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jaký je rozdíl mezi domácím a venkovním rozmarýnem. Liší se způsob užití a pěstování?

Děkuji za radu.

Libuše

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Nikdo dosud neodpověděl, možná proto, že asi vámi uváděné typy rozmarýnu neexistují, tak si počtěte pro dlouhou chvíli třeba tady..

zahrada.cz/...

hodnocení

0x

Rozmarýn pokuď já vím je v základu jen jeden.Větší mrazy nesnáší,takže není mrazuvzdorný.Celé léto ho mám venku a na zimu do chladné chodby.Při loňské zimě mě ani venku nezmrzl,byl umístěn v závětří a dokonce k podzimu začal zase kvést.Vysoký je už asi 80cm.

hodnocení

0x

Odpovím - žádný;). Jedná se stále o jednu a tutéž bylinu.Pěstování rozmarýnu je ideální jak v nádobách a truhlících na balkóně či terase , tak doma za oknem.Tudíž jeho užití i pěstování je stejné. Akorát při pěstování venku musíte bylinu přenést v zimě do tepla a při pěstování doma ji zajistit vzdušnou vlhkost.Daří se ji v humózní vápenité půdě, nesnáší přemokření, které bývá často příčinou jejího úhynu a má ráda slunné stanoviště.

Bylinkami se vůbec nezabývám, takže jenom postřeh. Manželka loni na podzim přinesla dvě větvičky rozmarýnu se slovy udělej s tím něco. Vzal jsem je a zapíchnul do záhonu s tím, že na jaře bude po nich. No , není. Jedna odešla a druhá vesele roste. Možná mírná zima, shoda náhod nebo přece jen to venku půjde.

limetka*
hodnocení

0x
Existují některé rozmarýny, které přežijí zimu i v našich podmínkách - u nás mají na jedné zahradě veliký keř, vždy jen vrcholy v zimě zhnědnou, ale nikdy nevymrzne úplně. Oproti tomu rostliny, které jsme si přisnesli ze Středomoří, naši zimu nepřežijí. Takže rozhodně v rámci druhu jsou různě odolné kultivary rozmarýnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]