Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohnuté hyacinty v květu

Od: petromacka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
prvně pěstuji hyacinty. Koupil jsem je jako součást velikonoční výzdoby. Vykvetly poměrne pěkně, ale stvoly s květy se ohly. Jeden se dokonce zlomil.
Mám za to, že jsem je přelil, a tak moc vytáhli.
Dokážete mi prosím pěkně říci, v čem je chyba?
Děkuji
P. Omáčka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Právě jsem je před chvílí ustřihla a dala do vázy. Já je pěstuji venku na zahradě a udělaly tak velké a těžké klasy, že se také tíhou ohnuly k zemi. Jestli je máte doma v květináči, tak je to také tím. Květ je velký a těžký, lodyha ho neudrží ve vzpřímené poloze. Nic špatně jste neudělal.

hahanaj*
hodnocení

2x

Máte pravdu ...přelil jste je . Nikdy je nezalévám, pakliže zaléváte ten stvol vyroste moc dlouhý a květ je příliš těžký a ohne se

Přešlechtěné odrůdy s velkými, těžkými květy. Mě některé upadli na zahradě taky. Špatně jste nic neudělal.

doplněno 07.04.16 19:58:

Tak vám dám ještě jednu možnost. Ne přelití, ale naopak i krátkodobé sucho při kvetení. Rostlina malinko zvadne a květ už se neudrží vzpřímený.

sebod*
hodnocení

1x

Nejspíš to není přelitím. Chyba je u toho, kdo hyacinty pěstoval. Asi je moc rychke "vyhnal". Já jsem podobným hyacintům neodolala v Tescu. Měli krásně tmavě fialovou barvu a překrásně voněly. Ale jejich stonky byly jako "slimácí" ;). Plazily se po stole.

petromacka
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Nevím, kterou z nich si vybrat. Nicméně nemám pocit, že by se květina neohla, kdyby byla v zemi a ne v kořenáči. To kvůli délce stvolu. Buď jsem rostliny moc zaléval, nebo jsou přešlechtěné nebo obojí.
theo*

Hyacint má veškerou sílu v cibulce, neni třeba ho zalévat. Tyhle dlouhé hadovité stonky jsou příčinou přelití. Stejně jako u tulipánú, modřincú a pod.

petromacka
hodnocení

Děkuji za potvrzení názoru, že jsem je moc zaléval. Paní v květinářství mě postrašila, a tak k tomu došlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]