Dobrý den, prvně pěstuji hyacinty. Koupil jsem je jako součást velikonoční výzdoby. Vykvetly poměrne pěkně, ale stvoly s květy se ohly. Jeden se dokonce zlomil. Mám za to, že jsem je přelil, a tak moc vytáhli. Dokážete mi prosím pěkně říci, v čem je chyba? Děkuji P. Omáčka
Právě jsem je před chvílí ustřihla a dala do vázy. Já je pěstuji venku na zahradě a udělaly tak velké a těžké klasy, že se také tíhou ohnuly k zemi. Jestli je máte doma v květináči, tak je to také tím. Květ je velký a těžký, lodyha ho neudrží ve vzpřímené poloze. Nic špatně jste neudělal.
Nejspíš to není přelitím. Chyba je u toho, kdo hyacinty pěstoval. Asi je moc rychke "vyhnal". Já jsem podobným hyacintům neodolala v Tescu. Měli krásně tmavě fialovou barvu a překrásně voněly. Ale jejich stonky byly jako "slimácí" . Plazily se po stole.
Děkuji za odpovědi. Nevím, kterou z nich si vybrat. Nicméně nemám pocit, že by se květina neohla, kdyby byla v zemi a ne v kořenáči. To kvůli délce stvolu. Buď jsem rostliny moc zaléval, nebo jsou přešlechtěné nebo obojí.
theo*
Hyacint má veškerou sílu v cibulce, neni třeba ho zalévat. Tyhle dlouhé hadovité stonky jsou příčinou přelití. Stejně jako u tulipánú, modřincú a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.