Nejste přihlášen/a.
Tak máme po delší přestávce na kytkách molice.Nejvíc ta invaze zasáhla pokojové ibišky.Již jsem k nim dala žluté lepivé destičky ,ale protože doma nemám postřik ,tak by mě zajímalo co nejvíc na ty potvůrky lítavé zabere.Co mám tedy zítra zakoupit. Děkuji.
Vemte postřikovač, do vody kápněte trochu jaru a postříkejte, hlavně spodek listů. Po týdnu opakujte. Jaru opravdu jenom kapku nebo zalepíte listy a budete se divit, že žloutnou. Nejsem nepřítel postřiků, ale v bytě raději takhle. Jedy nechte až na dobu letnění.
Jestli chcete postřiky - Biool, Careo, Karate, Mospilan
Na ibišky se molice jen klepou. Nejvíce mi zabral doporučovaný mospilan. Provedla jsem postřik několikrát po sobě, dokud molice nezmizely..Pak jsem pro jistotu ibišek přesadila do jíné zeminy(kořeny pořádně opláchla i vymyla květináč).Po přesazení jsem k ibišku na doporučení od kamarádky, přidala insektidní tyčinku Careo,která poskytuje 10ti týdenní ochranu prakticky před všemi škůdci, tedy i molicemi a zároveň poskytuje rostlině potřebné živiny( V balení je 10ks).Na trhu je k dostání samozřejmě takových tyčinek od různých firem více, mají stejný účinek, liší se pouze cenou. Záleží na vás, které byste si vybrala.Od té doby mám já i ibišekod molic pokoj a na tyčinky nedám dopustit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.