Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půda v květináči je cíti plísní-kytka uvadá

Od: bobanka odpovědí: 4 změna:

ahoj uvadá nám vanoční kaktus, dlouho jsme nevěděli čím to je, pak jsme si uvědomili,že jsme použili starou půdu, kde byly jiné kytky, kaktus uvadá a máme podezření, že to můžou způsobovat ty plísňové mikroorganismy, co jsou v půdě, po strčení prstu do květináče do půdy je jasně prst cítit takovou plísní. Může to být příčina? Máme tuto půdu nahradit jinou, bez plísně?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechat vyschnout, vyjmout rostlinu, prohlédnout stav kořenů, špatné odstranit. Zasadit do nové půdy s trochou písku, nepřelévat a nepřehnojovat. Našim vyhovuje východní místo v zimě okolo deseti st, během léta venku, opět na východě. O zálivku se stará příroda a drenáž v květináčích...

Půda v květináči je cíti plísní-kytka uvadá

Já bych to udlala stejně jako strejc. Po zmrzlých kytku dát ven. Měla jsem ji na plechu severního okna a moc se jí to líbilo. V zimě kvetla 2x. Půdu vyměňte, ale nedávejte ji do většího květináče. Raději do menšího. Ve větším květináči, se rychle mnoří plísně, houby a bakterie. Také sole z "nestrávené" části zeminy.

Fotka je z 19.10.15

Půda v květináči je cíti plísní-kytka uvadá #2

hodnocení

0x

Já mám dva kaktusy - vánoční a velkononoční na parapetě doma na západozápadoseverním okně uý 6 let, celý rok ho nikam nepřendavám, nemá rád stěhování, tudíž ani ven , zalévám pravidelně jednou týdně do misky v létě v zimě a vždy na vánoce i velikonoce klučíci znovu vykvetou a udelají radost.

chatarka
hodnocení

0x

Nezalévejte tolik!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]