Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat sazenice durmanu?

Od: karlosdos* odpovědí: 20 změna:

Poradte mi ,kde sehnat né semínka ale odnože durmanu(přes zimu mi ushnul). Jsou to krásné květy-andělské zvony.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemáte blízko nějaké zahradnictví? Má je stoprocentně Starkl, ale musíte zaplatit poštovné. Já je pěstuji a jednou jsem tam koupila modrý, byl nádherný, pošlu foto, ale ten byl jednoletka a i když jsem si schovala semínka, vzešla mi pouze jednou. Jinak se velice lehce rozmnožují. To mluvím o těch velkých, co jsou jako stromky a mají velké voňavé zvonce-andělské trumpety. Jinak nedoporučuji ty trpasličí, nic moc. Škoda místa.

doplněno 04.04.16 19:02:

Ten růžový je trvalka, ten jste asi měla Vy. Ten se na zimu uklízí a je v květináči. Ten modrý je letnička a měla jsem ho normálně v zemi a rozrostl se tak, že jsem skoro nemohla domů. :-D Ale ten už jsem nikde v nabídce neviděla nikdy. Asi je vypěstování ze semen dost obtížné, tak to nedělají. Tenkrát jsem ho koupila u Starkla jako malou sazeničku v květináčku.

Kde sehnat sazenice durmanu?
Kde sehnat sazenice durmanu? #2
hahanaj*

ten dole je datura ,mívají v prodeji s letničkami v zahradnictví , velmi snadno se ze semen vypěstují velké rostliny

Ahoj Hahanaj. Jestli myslíš ten fialový, tak jsem koupila jako sazenici u Starkla a bylo tam napsáno modrý durman. A věř mi, že jsem si semena schovala a kromě jednou jedinkrát, mi žádné semeno už nikdy nevzklíčilo. A mé kamarádce také ne. A už jsme zrovna tento nikdy nikde nesehnaly. Ani u toho Starkla ne. Má modré, ale nějaké mini s malými květy.

doplněno 26.04.16 19:16:

Hahanaj, jasně. Ten bílý je tam také na té mé fotce vzadu vidět. A to je nezmar. Ten se vysemení sám a roste jako plevel. Ale ten modrý, co je v popředí, tak to je něco jiného. Také má květy vzhůru rostoucí, ale ten se teda namnožit semeny dá velice nesnadno. Ty semeníky uzrávají daleko pomaleji a nevysemení se do země, jako u těch bílých. Ale jinak je to zrovna tak robustní keř jako ty bílé. Je to nějaká vyšlechtěná odrůda asi z toho bílého a něčeho jiného. Fakt jsem to už nikdy nesehnala a neviděla. Ještě mám několik semen doma a každým rokem to zkouším a nic. Prostě semena nevzejdou. A to se s tím fakt piplám.

hahanaj*

modrýmu se u mě taky moc nedařilo ,ale bílá datura byla vždy nezmar, jak odkvetly květy z těch ježků vypadaly semínka a další rok samy vyrostly nové rostliny

Kde sehnat sazenice durmanu? #3
Kde sehnat sazenice durmanu? #4
Kde sehnat sazenice durmanu? #5

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za odpověď,ale tím poštovným a balným se to strašně prodraží!

Nezabývá se množením těchto durmanů někdo v okolí Jihlavy?

Když budete trpělivý a počkáte pár týdnů, tak na jarních trzních u stánků s rostlinami je bezpečně koupíte. Já tyto stánky se zájmem sleduji a vím, že durmany jsou oblíbené, a proto je zahradníci téměř vždy nabízejí.

Předevčírem jsem nasel do skleníku asi 50 semínek co mi poslali číňani z aliexpress. Uvidím kolik toho vyleze. Když jich bude hafo, nabídnu ti je. Jenže koukám že tu nemáš registraci abych mohl poslat soukromou zprávu. Měly by to být fialové andělské trouby. Do Jihlavy ale jezdíme jen tak jednou za čtvrt roku.

Ahoj Totak. Já tady adresu mám ;) a jestli máš ten co je dole na mé fotce, tak bych byla také moc ráda třeba za 3 semínka. Ale zatím nerozdávej, protože jestli to je tahle odrůda, tak se velmi težko vypěstuje a všechna semena možná ani nevzejdou. Já jsem měla vlastní semeníky, zasela jsem jich asi deset a jednou vzešly dva a podruhé ani jeden. Dala jsem i kamarádce a ona měla stejnou zkušenost. A to jsme to dávaly do těch rašelinových "pumprlíků", kde vzejde téměř každé semínko.

doplněno 06.04.16 19:05:

Aha, tak to jsem teda opravdu zvědavá, protože tento druh se množí řízkováním. Ale poprvé bylo samozřejmě semínko. jenom nevím jak dlouho to může trvat, než naroste takovýhle strom ze semínka. Ale možná to poroste rychle. Durmany většinou vyrostou opravdu rychle. Za jednu sezonu. Jestli nezapomenete, tak to sem pak napište. A ta barva je zajímavá, jestli teda bude takto sytě růžový opravdu. Já jsem jednou koupila sazenici oranžového, ale opravdu byl na obrázku nádherně sytě oranžový. Ve skutečnosti je žlutý. Ale to nevadí, zase krásně voní, víc než ten světle růžový, co je na fotce.

Měly by mi vyrašit tyhle

aliexpress.com/...

Bohužel mi to leželo doma od podzima, takže nevím, jak to bude s klíčivostí.

Kde sehnat sazenice durmanu? #6
karlosdos*
hodnocení

dostalmail@seznam.cz

karlosdos*
hodnocení

Tak jak to vypadá,už něco vyrostlo?

Kdepak, jak píše Suzy, klíčivost je asi hodně mizerná. Každopádně kdyby se zadařilo, ozvu se. Třeba jen čekají na teplo. Mám je v nevytápěném skleníku a nic se neděje ani s ostatními semínky z číny. Dával jsem ještě ženšen pětilistý ,pawlownie, arguta kiwi,a nějakou směs barev kaly.

hodnocení

0x

Já bych řekla,že ze semene ne, Kup si již vzrostlý,,loni v Hornbachu jich bylo moc.Nebi si to obvolej a poptej se.Jednolettý má květy nahoru ..pozor!

Zavináč, ano, má květy nahoru a jsou dvojité a je to jednoletka. To bylo tenkrát napsáno na květináčku. Ale sklidila jsem semenáče. Ale protože to kvetlo strašně dlouho, tak ty semenáče nestihly vyzrát venku a musela jsem jsem je sklidit ještě zelené a nechat dozrát doma. To už byl fakt listopad a pořád to bylo zelené. Schválně se pokusím kouknout v Hornbachu, ale vím, že oni sice nabízejí "modré durmany", ale není to tento druh.

doplněno 28.04.16 18:54:

Ahoj zavináč. Já si pamatuji na ty fotky, ale Ty jsi měla ty velké durmany. To je něco jiného. Teda jestli se nepletu. A ty opravdu krásně voní. Když tak sem dej ještě jednou to foto. Tyhle bílé jednoletky a ty modré, co jsou tady na fotkách nevonějí a rostou v zemi a nemusí se tak moc zalévat jako ty, co jsou v květináčích. Ty se zalévat musí i dvakrát za den a hodně, podle toho jak jsou velké. Dneska se skoro všechno jmenuje durman, ale tak to není. Durman je ten co nepřezimuje, musí se ukládat a roste jako strom a nedělá ty bobule se semeny, množí se řízkováním. Také se jí říká andělská trumpeta. Květy vždy visí dolů. Ale datura je ta keřová jednoletka a ta má květy obrácené vzhůru, roste rovnou v zemi a množí se semeny sama, protože udělá ty ostnaté šišky. A nevoní, nebo slabě.

suzy..loni lich tam bylo ,,ale já o ty jednoletky nestojím...Mi už vyrostla listy -mám je na chodbě v patře,ale jenom jeden,ten druhý byl i loni opožděný..Měla jsem je na balkoně zaskleným,,Ale už to moc nechci,nebo jak to chytne molice je konec.A pije to hrozně moc vody.Ale krásně voní -měla jsem oranžové i jsem měla tady fotky

cesmina*
hodnocení

0x

Pokud je ještě nemáte ,tak je mají v Penny.Dnes jsem tam byla.Stojí myslím kolem 50 Kč (jestli jsem se nepřekoukla ).Různé barvy,ale nevím zda se dá fotce na obalu věřit.

karlosdos*
hodnocení

V Penny marketu? Ale jestli je to ve všech městech,já jsem z Jihlavy.

cesmina*
hodnocení

0x

Tak to netuším ,jestli v tom u vás také.Já jezdím do N.M.nad Metují a tam jsem je viděla i loni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]