Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypěstovat habr

Od: kvt odpovědí: 3 změna:

Dá se vypěstovat habr z ustříhaných větviček podobně jako třeba vrba?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
Řekla bych, že nedá. M.

hodnocení

0x
habry.eu/...
Tam je něco (nejen) o množení habrů, vybírám:
Habry se rozmnožují výhradně generativně - výsadbou semeny, ale snadno se také obnovují z pařezů. Kulturní odrůdy pro zahradnické výsadby se velmi často množí vegetativním způsobem. Ve školkách se však prakticky používá pouze forma výsevu habrů ze semen.
Lepší zakoupit již hotové sazenice habrů ve školce nebo zahradnictví. Na výběr máme buď sazenice prostokořenné, které sázíme zpravidla na jaře či na podzim, nebo sazenice kontejnerované, které můžeme sázet prakticky po celý rok, bez ohledu na roční období.
.
Chce to ovšem na dopěstování plotu delší čas.
.
Po dohodě s lesníkem jsem vytahal nebo vyryl s balem, opatrně, mladé stromky - semenáčky, některé až do metru výšky, kterých bylo v lese plno. Lesník byl rád, že jsem mu to pročistil. Já dal i jemu něco na pročištění a namazání...
.
Plot byl rychleji o pár let. A laciný.
sebod*

Taktak. Jak píše Hejkálek. U nás v lese je také plno semenáčků habrů a nikomu nevadí, když je opatrně vyryjete. Tak koukněte i u Vás, jestli je neobjevíte, A za mě - živý plot z habru je jeden z nejhezčích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]