Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za plod?

Od: joseff13 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den všem,

neporadil by mi prosím někdo, k jaké rostlině patří tento plod. Má tvrdou skořápku a je velikosti menší pecky od třešně. Na obrázcích jsou vyfoceny plody před rozlousknutím (vlevo) a po rozlousknutí (vpravo).

Děkuji moc.

Josef

doplněno 03.04.16 19:42:

Prohledával jsem dlouho internet a vypadá jako pecka od jinanu.

Tyto semena jsem našel ve velkém množství u krmelce jako příkrm pro zvěř v období zimy a nemohl jsem přijít na to, čím to ti myslivci krmí. Je tedy pravda, že i přesto se mi to nějak nezdá, protože nevím, kde by tyto semena sehnali v tak velkém počtu. Semena jinanu určitě nebude levná záležitost.

Co to je za plod?
Co to je za plod? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer Josef, mě se to s tím jinanem nezdá, viz foto

doplněno 04.04.16 21:52:

Jestli jste pecky našel u krmelce, mohly by to být skutečně pecky od mirabelek, myslivci špendlíky do krmelců běžně dávají, patří mezi krmiva dužnatá. Tož,tak;)

doplněno 05.04.16 00:48:

Ještě chci dodat,že v našem kraji se mirabelkám říká špendlíky, idyž vím,že tento název není správný:-DVe skutečnosti se jedná o příbuzný druh,

Co to je za plod? #3

hodnocení

1x

Kde jste je našel? Upřesněte, prosím, lokalitu.;)

doplněno 05.04.16 07:00:

Zeptala jsem se Gůgla, čím se přikrmuje zvěř a fakt všude píšou o mirabelkách-špendlících, jak píše Alena. Je to neuvěřitelné, ale je to tak. *palec* Dokrmování, krmení je rozděleno do několika skupin. Krmiva objemná, jadrná, dužnatá, pečivo a sůl.

hodnocení

0x

Že by pistácie?

hahanaj*
hodnocení

0x

snad řečík lentišek strom- nosí takové plody

hodnocení

0x

Myslím si, že to jsou pecky mirabelky neboli špendlíku.

hodnocení

0x

Taky by to mohly být plané mandle, z ozdobného mandlového keře.

joseff13
hodnocení

0x

Děkuji všem za strávený čas nad mým příspěvkem a za Vaše názory.

Josef

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]