Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smetánka lékařská?

Od: cervicek2008* odpovědí: 11 změna:

Píše se že kořen pampelišky je lék na rakovinu...Chtěl bych vědět jestli se to týká už lidí co rakovinu mají,nebo preventívně ji užívat...jestli ano,tak jak...jíst za syrova...usušit,nebo...teď jsem vykopal ze záhonu pár pampelišek-smetánky lékařské...Děkuji za odpověď...

Smetánka lékařská?
Smetánka lékařská? #2
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 02. 04. 2016 19:30:50
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle toho,co jsem našla,se to týká i lidí,kteří právě již rakovinu mají.

uspesna-lecba.cz/...

Ještě dodám,já ji "zobu"pravidelně každým rokem na jaře.Baštím jak listy,tak i květy a kořen vytrhnu,umeju,oškrábu a sním.Běžte do do toho,je to všelék,který kromě vitamínů a minerálů naprosto skvěle čistí organismus od jedů,čehož se týká i rakovinotvorné bujení.

majsterjoe*

*palec* taky se letos chystám na první pokusnou potravu. Přes zimu jsem se vzdělával teorií, teď nabíhám na praxi.

cervicek2008*
hodnocení

děkuji moc...za odpověď...

cervicek2008*
hodnocení

Děkuji za radu..

Rádo se stalo :)
mija*

wamp...a to ji zobete v čerstvém stavu nebo si vařite čaje? Díky

Ano,jím ji syrovou.
Je to silnější.
---
Ájo,budte tak laskava a nechejte si nejapné poznámky,když o dané situaci nemáte ani ponětí.Děkuji.
---
Zabývám se tak trošku bylinkami a homeopatií vůbec.
doplněno 03.04.16 14:35:

Mijo,není zač a hezký den i Vám *placni*

mija*

wamp...díky za radu a hezký den přejí *slunce*.

hodnocení

3x

Prosím Tě nevěř tomu, to je všechno víra Tvá tě uzdravila, tak silné to není.

lidus*
hodnocení

0x

Můj muž loni slyšel, že je to výborná prevence a nejlepší, že je zimní kořen (všechny živiny jsou v něm), očistit, usušit, namlet (mlela jsem na el.mlýnku na kávu), pak můžete vařit čaj, přidávat do salátu, do jídla ale pozor je to trochu hořké. Zkusit se má všechno, doporučuji i salát z mladého listu a salát z květů sedmikrásky.

pohanka*
hodnocení

0x

A já přidám je právě čas na česnek medvědí. Silný čistící a antioxidační prostředek. Též trhejte mladou kopřivu, vařte čaj a špenát.

A nezapomeňte na kopřivový čaj z kořene. Stačí kořeny vyrýt, omýt a nastříhat nůžkami. Pokud usušíte, máte na zimu.

Pampelišku můžete přklopit kyblíkem, listy se vybělí a jinak je dobrá na cukrovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]