Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám doma malou květinku Hoyu Kerri, o které jsem se už několik informací dozvěděla a také ji mám již rok. Za celý ten rok se absolutně nezměnila.. Jde nějak ovlivnit, aby mi nějak povyrostla a tak?
Děkuji za odpověď
Tuhle voskovku jsem doma měla 2x a ve školce také. Jakmile ji máte zasazenou ve větším květináči, bude stát velmi dlouho, neporoste klidně i několik let. Neporoste, dokud květináč nezaplní kořeny. Až pak se rozjede. Také jsem čekala nesmírně dlouho. To její kvetení, to je hotové neštěstí. Z květu kape lepkavá šťáva a v noci pronikavě voní. Když jsem byla u rodičů v pokojíku na návštěvě a ona kvetla, musela v noci na chodbu. Tady, doma, květ bez milosti ulomím a vyhodím. A mám šílené výčitky svědomí.
Suzy, mi se kdysi, snad v páte třídě, utopil spolužák Lojzík. Na pohřbu, v malé, vydýchané kapli, plné konvalinek, lilií, pivoněk a jiných květin, se několika z nás udělalo šoufl a omdleli jsme. Někteří jen zvraceli. Od té doby vůni květin nemůžu. U rodičů rostla voskovka v poměrně malém kvetiáči, který byl v dárkovém koši s velikým, kulatým uchem, po kterém se točila. Tam kvetla velmi často. Mi se plazí po mříži, spolu s jinými kytkami a často nekvete.
Ježíši babko, já čekám už pátým rokem na květy. Loni teda měla poprvé několik okvětníků, ale uzrál a vykvetl jenom jeden kvítek. Chodila jsem se na něj desetkrát za den dívat, jak je krásný. Tak doufám, že už letos budou další a bude jich víc. Jinak na tu vůni se právě nesmírně těším. Ale já jsem asi trochu "ujetá", protože miluji vůni lilií a mám ty silně a opojně vonící. Řežu si je váz rozestavené všude po bytě. Mně ta vůně uspává. Asi jsem lilionarkoman... Teď jsem si objednala další várku lilií na zahradu a už se nemůžu dočkat, až začnou kvést.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.