Nejste přihlášen/a.
Dobrý den . Mám dotaz. Mohl by mě někdo poradit , který měsíc se může množit - řízkovat venkovní mrazuvzdorná nízká Azalka? Jak dlouhé větvičky a jak při tom postupovat - co udělat? A za jak dlouho by eventuelně mohla zakořenit? Do jakého substrátu ji sázet? A kde ji mít? Děkuji všem. Marcela
Úspěšnost řízkování je podle literatury u rododendronů a azalek v amatérských podmínkách velmi nízká. Doporučuje se hřížení.
Každopádně když už budete řízkovat, tak určitě s práškovým stimulátorem a řízky zakrýt pod fólii neebo pod sklenice. Nechal bych na řízku tři listy a ty ještě zařízl na polovinu. Pak je ale problém že stačí jeden horký den a kytky se při troše nepozornosti uvaří. moje pokusy s rododendrony z řízků zkočily nezdarem prakticky všecky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.