Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bylinky vedle sebe

Od: aja1946® odpovědí: 2 změna:

Mám tyto bylinky na balkoně:petrželka, pažitka, tymián, levandule, šalvěj, máta, koriandr, rozmarýn, majoránka. Vím, že rozmarýn, tymián a levandule se zalévají méně, tudíž mohou být v jednom truhlíku, ale jak je to s mátou, koriandrem, šalvějí a majoránkou.Též vím, že pažitka nemá být vedle petrželky. Prosím o radu, jak je sesadit spolu do truhlíku, kazdou zvlášt nechci, děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Majoránku můžete pěstovat v truhlíku spolu s tymiánem, levandulí a rozmarýnem. Máta by se měla pěstovat samostatně, pro její bujné rozrůstání, ostatní bylinky by zbytečně utiskovala. Dobře se snáší petrželka, pažitka a šalvěj, nevím ,kde jste slyšela,že by první dvě bylinky nemohly být v jednom truhlíku. Co se týká koriandru, s ním nemám zkušenost,ale protože mimo jiné pochází z východního středomoří , kde roste planě, tak si myslím,že bude mít stejně požadavky jak na sluníčko, tak vláhu i půdu jako bylinky,které jsem uvedla v první větě. Mezi bylinky bujnějšího růstu patří tymián, šalvšj a hlavně máta.Na to byste měla pamatovat při osazování truhlíků,aby i ostatním bylinkám zůstal dostatečný prostor

hodnocení

děkuji, jednou jsem to o té petrželce a pažitce četla, bohužel nevím kde a nejde to najít, jinak co se těch bylinek týče, místa bukdoui mít dost, už jsem to zkoušela vloni, jenomže bohužel někeréo se mají méně zalévat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]