Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazalka mrazuvzdorná

Od: josefp* odpovědí: 6 změna:

Existuje mrazuvzdorná bazalka?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
29.03.16 13:53
hodnocení

3x

Ne

hodnocení

1x

A navíc je to jednoletka. Není to trvalka. Já teda vloni koupila bazalku, která je prý trvalka, ale i když jsem ji měla v bytě a zalévala v zimě, tak stejně opadala. Nakonec jsem to koště vynesla do letní kuchyně mezi ostatní kytky co přezimují. Ale jestli obrazí, tak jsem papež.

adamadam
hodnocení

0x

Ano, deset let bez jakéhokoliv zakrývání a péče na záhonu v Třinci. Nevím přesný název ( formu) rostliny, ale voní a chutná typicky bazalkově, vytváří přízemní porost a vypadá podobně jako nafialovělá také nevymrzající máta pepermintová. Možná je to forma bazalka vytrvalá Megic blue.

Bazalka mrazuvzdorná
Bazalka mrazuvzdorná #2

hodnocení

0x

Bazalka pravá je nemrazuvzdorná jednoletka jak napsala floro i suzymon. Ale pravdou je, že křížením vznikl nový odolnější kultivar coby trvalka-tj.´Magic Blue´ a ´Magic White´( V tom má zase pravdu adamadam) Pokud jsou správně pěstovány, vydrží několik roků, dokonce i v zimě.Pokud je ale tento kultivar pěstován v nádobě, musí se na zimu stejně přenést na vhodnější místo.

Alenko, tak já jsem koupila loni spolu s tou bazalkou také mrazuvzdornou majoránku. Jenomže nemá to správné aroma. Voní hodně slabě a kdybych nevěděla co to je, tak bych se asi hádala, že to nemůže být majoránka. Ale je pravda, že teda zimu krásně přežila a znova obrůstá. Podobá se to tomu obrázku té bazalky nahoře. Ale letos si zase koupím normální jednoletou majoránku, abych měla opravdovou bylinku. Tyhle všechny novoty jsou všelijak šlechtěné a nakonec je to úplně na to h..no...

Suzymon, *smich**smich*mám ten samý názor. Pravé je pravé,co si budem povídat,;) ale ta bazalka o které píše i vložil foto aadamadam,má prý silnější bazalkové aroma, než bazalka pravá-nemám vyzkoušeno, jen jsem o tom četla.Mně připadají její lístky takové houževňatější (alespoň na fotu), né tak křehké jako u bazalky pravé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]