Nejste přihlášen/a.
Já bych ještě raději počkala.Přes den je sice relativně teplo,ale i když říkají,že vydrží cca při -5stupních,bála bych se.Až tak v polovině dubna.
Já bych odpověděla asi tak,že záleží v kterém koutu naší zemičky žijete. Jestli v nížině nebo někde např. v horské či podhorské oblasti. Teploty jsou přece jenom v tomto začínajícím jaru rozdílné a zatím nestálé. V nižších polohách bych se nebála, pokud by byl oleandr chráněn před větrem a umístěn u baráku.Jak píše hanahaj, opravdu oleandr snese až -5°C, ale jen krátkodobě , protože mrazík pokud trvá déle, poškodí mladé výhonky.U nás v nížině je teď v noci -1°C.Přes den bylo krásně15°C,ale zítra má přes den pršet a dopoledne jenom 4°C.Myslím si,že nic neuspěcháte, když ještě počkáte,až bude trochu stálejší počasí. Tož,tak![]()
Já bych ještě počkal, až nebudou raní mrazíky. Nevím, kde jste zimoval, ale přímé sluníčko by mohlo listy popálit. Nejdříve polostín (přistínit) a postupně zvykat na slunce.
Ještě počkejte, listy by nachladly a následně uschly a nž by se oleandry z toho vzpamatovaly, byla by půlka sezóny pryč. Anebo ano, ale sledovat počasí a pokud půjdou teploty pod 5 st., tak schovat domů.
Totak, že manželce oleandry přežily bude asi tím, že letošní zima byla mírná, bez dlouhodobých mrazů. A ve Španělsku, jsou pro oleandry přece jenom jiné klimatické podmínky, nemyslíte? Oleandr obecný je vůči chladu odolnější, ale jeho kultivary jsou na chlad citlivější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.