Nejste přihlášen/a.
Já bych ještě raději počkala.Přes den je sice relativně teplo,ale i když říkají,že vydrží cca při -5stupních,bála bych se.Až tak v polovině dubna.
Já bych odpověděla asi tak,že záleží v kterém koutu naší zemičky žijete. Jestli v nížině nebo někde např. v horské či podhorské oblasti. Teploty jsou přece jenom v tomto začínajícím jaru rozdílné a zatím nestálé. V nižších polohách bych se nebála, pokud by byl oleandr chráněn před větrem a umístěn u baráku.Jak píše hanahaj, opravdu oleandr snese až -5°C, ale jen krátkodobě , protože mrazík pokud trvá déle, poškodí mladé výhonky.U nás v nížině je teď v noci -1°C.Přes den bylo krásně15°C,ale zítra má přes den pršet a dopoledne jenom 4°C.Myslím si,že nic neuspěcháte, když ještě počkáte,až bude trochu stálejší počasí. Tož,tak
Já bych ještě počkal, až nebudou raní mrazíky. Nevím, kde jste zimoval, ale přímé sluníčko by mohlo listy popálit. Nejdříve polostín (přistínit) a postupně zvykat na slunce.
Ještě počkejte, listy by nachladly a následně uschly a nž by se oleandry z toho vzpamatovaly, byla by půlka sezóny pryč. Anebo ano, ale sledovat počasí a pokud půjdou teploty pod 5 st., tak schovat domů.
Totak, že manželce oleandry přežily bude asi tím, že letošní zima byla mírná, bez dlouhodobých mrazů. A ve Španělsku, jsou pro oleandry přece jenom jiné klimatické podmínky, nemyslíte? Oleandr obecný je vůči chladu odolnější, ale jeho kultivary jsou na chlad citlivější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.