Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím je tu někdo, kdo rozumí slaměnkám? Chtěla bych si je dát do koryta, ale nějak se mi nedaří je vypěstovat ze semínek. Smilek i limonka krásně vyklíčili, ale postupně zachází. Nevíte kde je chyba? Nejsou přelité ani suché, mají teplo i světlo. Moc děkuji za rady
Vypěstovat slaměnky není těžké, stačí se řídit návodem na sáčku. Proti gustu není dyšputát, ale podle mne b udou do koryta vysoké a hezké mají jenom květy, jinak to jsou vyčáhlé, nevzhledné stvoly.
Děkuji,podle návodu jsem seřídila aha to mě nenapadlo,máte pravdu např. u limonky je napsáno že vyroste i 80cm. Dobře dám je na záhon. A co by šlo dát do koryta? V jednom mám bylinkr,ve druhém jahody.Tak bych chtěla něco kvetoucího.
Krásně vypadají zakrslé jehličnany, i poléhavé, nízké kobercové skalničky, netřesk. Chce to osadit s vkusem, nepřeplácat a dekoraci z kamenů a třeba štěrku - ani pak neroste plevel. Já ani nehnojím, aby to moc nerostlo. Na dno drenáž, ale nejlepší jsou do dna 2 vyvrtané otvory, pro odtok dešťové vody, pokud na koryto může pršet.
Zdravím, poprvé jsem vyzkoušela pěstování slaměnek v loňském roce, vzešel mi smil, který se mi podařilo nasušit, letos mi sice vyklíčil, ale začal polehávat. Naproti tomu mi pěkně vyklíčila limonka, i pestrovka, která zase předtím neměla žádnou snahu. O kraspédii ani nemluvím, takže nejste sama , myslím že u mě by mohl být nižší teplota v místnosti. Podmínky k pěstování by jinak mohly vyhovovat, teplo, světlo, myslím že je třeba to zkoušet a zjišťovat jaké má která rostlinka nároky.
Buď koryto z letniček: bacopu, milionbels, lobelky vztyčené i povislé, nízké větvené afrikány, nestařec , kosmatce...Záleží, aby kvítka podobně snášela slunko a vyžadovala podobnou půdu a zálivku. Nejlépe zač.května s krabicí k zahradníkům a vybírat si , ptát se a kombinovat.Tohle je jednoletá záležitost.
Nebo varianty víceleté: Pohrát s šutrama a mezi to malé konifery, plazivý miniskalník, pokroucenou bonsajku z borovičky vlastní "výroby", vřesy, mech ap. U těch kamenů s citem. Nehodí se různé barevné kameny, stavební kámen, ale jako v přírodě stejnorodé omšelé, a nestavět je přísně pravidelně a kolmo.
Nebo jako miniskalku s bochánky skalniček, netřesky, floxíčky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.