Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na přerostlou lesní školku stromy přes 20

Od: tazatel odpovědí: 2 změna:

Zdědil jsem mladý les, který je přes 20let starý, ale vůbec nebyl od vysázení udržován. Naposled jsem byl při sázení a dnes vidím les po tak dlouhé době. Les není zas tak velký 2000m plocha, takže bych se rád to toho pustil osobně + rodina. Les je totiž sázen dost na husto do 1m vzdálenosti a je to už jungle :) Co mi poradíte? Mám nejprve ořezat spodní větve do výšky 2m a více a pak prořezávat a vytahovat lanem řady stromů? Bude stačit vyřezat svislé a vodorovné řady ob jeden stromek na kříž nebo bude nutné ještě více prořezat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x

O pěstování lesa jako takového toho moc nevím, ale probírka se provádí ve smyslu slova probírkou. Tzn. se sprejem v ruce se označí stromy k odstranění - tzn. prvně poškozené a suché, pak velmi zastíněné, křivé. Z toho vám něco vypadne. Pak bych provedla probírku podle pravidla prosvětlit - zahuštěné skupiny proředit. Určitě se neodstraňují stromy po řadách. V některých místech můžete mít i stromy u sebe, ale okolo se to prosvětlí. No těžkos eto laikovi vysvětluje.

Také mám obavu, že nebudete potřebovat povolení od nějaké lesní správy. Ani soukromé lesy nemůžete kácet jak se vám jako majiteli zlíbí. Určitě si zajděte za místním hajným (polesným), on vám dá všechny potřebné informace.

paw*
hodnocení

1x

Pokud se tam dostanete, tak prorezavani do vysky 2m neni treba. Hustotou vam neporadim, ale ceka vas probirka dalsi. zajdete zamistnim lesnim spravcem a zeptejte se ho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]