Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmnožování phalaenopsis

Od: pestitelka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Potřebovala bych poradit jakým způsobem mám oddělit novou sazenici u orchideje phalaenopsis, která mi vyrůstá ze strany orchideje (jakoby dole z boku ze srdíčka).Sazenice má dva malé listy a začínají se jí tvořit vzduchové kořeny.Jinak jsem úspěšnou pěstitelkou a s orchidejemi problém nemám.

Děkuji za odpověď Petra Zíková

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rostlina se množí dělením - opatrně odlomte postranní výhonek a vysaďte jej do směsi kompostu a rašeliny, přidejte trochu polozetlelého listí.

:)

jaja28*
Paní Zítková se zasazením výhonku nepospíchejte. Počkejte až se vzduchové kořeny vyvinou alespoň na délku 5 cm a pak teprve odlomte a zasaďte. Dejte ale pozor, poněvadž u těchto nových výhonků jsou vzduchové kořeny dosti křehké. Ve směsi, co píše strejc, ji ponechejte do doby, než jí narostou další kořeny a pak znovu přesaďte. Je to zaručený a osvědčený postup od pěstitelů orchidejí, kteří mají úžasné výsledky při jejich pěstování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]