Nejste přihlášen/a.
Ahoj znáte to, pokud máte rostlinu, tak se natáčí směrem k oknům, takže je potom taková "pokroucená"-pokroucený "kmen" rostliny viz foto
Je tedy lepší rostlinu každý den trochu pootočit, aby se "dorovnávalo to směřování rostliny směrem k oknu" nebo máte jiný TRIK?
je vůbec možné, aby takovéto květiny v pokojových podmínkách, kdy tíhnou k jedné straně kde je okno rostly rovně?
Dobrý den, ano, také to takto dělám, ale nepravidelně. Rostlina jde za světlem, tak ji pootočím. Možná by pomohla i nějaká odrazová fólie z druhé strany (nebo zrcadlo), ale to jsem nezkoušel. Zdravím!
Vyzkoušené mám sadbové rostlinky.Mám v paneláku parapet 22cm. a za ním z pokojové strany zrcadlo. Rostlinky jsou lépe osluněné a netáhnou se k oknu. Jistě by to šlo i u pokojovek, ale budete je mít rovné za zrcadlem, k čemu to bude? Pak už zbývá než to pootáčení.
Nechápu, co vadí na tom, že nejsou rovné. Je to přece příroda. Otáčejte (s nejistým výsledkem) nebo kytky umělé.
Tomu nezabráníte, otáčejte květináčem. Je to naprosto normální jev. A s takto vzrostlou rostlinou nemusíte točit každý den. Všimla jsem si, že je dost vytáhlá a že je asi někde pod oknem a tak se chudák vytahuje a vytahuje za světlem. myslím si, že jí na tom místě není dobře, ale snaží se fest... Zkuste ji dát někam jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.