Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem naprostý laik co se týká pěstování rostlin, a tak bych potřebovala poradit. Chtěla bych si do květináče zasadit semínka cypřišku letního, ale netuším, jestli je to vůbec možné a zda vyroste?
Děkuji
Já vyseju semínka v dubnu přímo na balkoně do květináče, překryji slabou vrstvou hlíny a na vršek položím tabulku skla.Když vzejdou, tak je vyjednotím a už sklo nedávám -ale dle počasí Kochia scoparia je letnička, tudíž nemrazuvzdorná rostlina, každý rok znovu vysévám Není nijak náročná. Daří se ji na slunném teplém místě, kde na ni nefouká moc vítr. Občas cypříšek přihnojím nějakým universálním hnojivem pro balkon.květiny, cypřišek letní totiž není jehličnan a zalévám mírně.To je vše. Tak ať se zadaří.
Moc děkuji za informace. S tím sklem je to výborný nápad. Ovšem co jsem ještě nezjistila je, jakou půdu/zeminu mám koupit? Je nějaká speciální nebo se kochii daří v jakékoliv půdě?
Když cypřišek letní (Kochia) je letnička, jednoletka, tak s prvním mrazem umrzne, ne? Nebo dle výše uvedeného návodu ho lze pěstovat přes zimu v bytě, to snad nelze když je to jednoletá rostlina? Ještě jsem asi zapomněla podotknout, že ho chci pěstovat venku na balkoně jako živou zástěnu. Ráda bych od semínka, protože mám z toho pak větší radost, když vidím pokroky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.