Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zasadila jsem si semínka bazalky.Plánuiji mít bazalku doma za oknem a nikam ji nepřesazovat. Na webech čtu že se po nějaké době přesazuje. Je to však nutné? Bazalku jsem zasadila do velkého květináče a také jsem pořídila kvalitní bio substrát pro bylinky. Děkuji za info.
Děkuji za odpověď ![]()
Mohu se zeptat na pár informací?Vím, že je toho plný web ale prošla jsem spoustu článků už a všude se informace trošku liší.
Dnes jsem zasela sazeničky. Kdy mohu očekávat první prurustající "zeleň". Kdy mohu začít odstříhávat lístečky na pokrm? Nebo jak to funguje? Ošmiká se celá květina a poté se zase čeká až doroste? Děkuji za odpověď.
Dobrý večer, filadephia.Tak zasela jste semínka nebo sazeničky?
Né, vážně, předpokládám,že semínka, tak cca za 3 týdny se vám ukážou již vzrostlé rostlinky. Pokud bazalku budete pěstovat v bytě, nepřesazuje se. Přesazování je myšleno pokud se bazalka po předpěstění přesazuje ven do truhlíků či záhonů. Mladé lístečky i listy můžete trhat během celého růstu až do začátku kvetení. Nejsilnější aroma má bazalka právě před květem. Jakmile se začnou objevovat květy otrhejte je, bazalka se více rozkošatí a bude mít jemnější chuť. Seříznout k celkovému sběru, když kvete, se dá taky, to se opět ale týká venkovního pěstování, doma pěstovanou ji můžete při květu odříznout také. a .Ona pak obrazí a vykvete opět. Bazalka je totiž jednoletka - není mrazuvzdorná, ale pěstovaná doma by vám měla vydržet více let.Umístěte ji na slunné místo a dost a pravidelně ji zalévejte,jinak by měla tužší listy. Ještě bych vám doporučila koupit si speciální hnojivo pro bylinky, né universální, a občas ji trochu přihnojit. Tak ať se daří
Ještě dotaz, zasela jste bazalku pravou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.