Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na píďalku?

Od: kvetinka* odpovědí: 5 změna:

Prosím, kdo máte zkušenost s hubením píďalky? Vloni se mi objevila na jabloni a vedlejší švestce. Jaký je nejúčinnější přípravek? Dočetla jsem se o pásech, které se lepí na stromy, ale nikde nebylo, kdy? Teď na jaře? Nebo je lepší postřik, který se dělá, jak začnou zelené lupeny? A jaký? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano Píďalka je hmyz, který škodí třeba na třešních. Ty lepící pásy sice trochu fungují, ale není to ono. Lepší je postřik, pokud je Píďalka rozmnožená. Účinný je určitě Dimlin 48 SC nebo Steward.

Lepidlo nebo lepové pásy se dávají počátkem října. Teď tedy postřik na začátku líhnutí housenek.

doplněno 10.03.16 11:20:

Natírání lepidlem nebo dávat lepové pásy v předjaří proti píďalce je neúčinné. Samička klade vajíčka na podzim, a protože nemá křídla, tak na strom musí vylézt. Pokud tedy dáte lep na podzim, přilepí se.

hodnocení

2x

Lepicí pásky jsou nic moc (((dle mého je nejlepší lepidlo na ochranu stromů)) vydrží opravdu dlouho, a je velmi účinné)) použili jsme jej na všechny stromy a keře proti mravencům ))

limetka*
hodnocení

2x

Dobrý den kvetinko, stromy natírám lepem přímo na kmínek právě touto dobou - v předjaří. Pak ve fázi rašení myšího ouška provádím postřik přípravkem Calypso (s přídavkem smáčedla) proti přezimujícím škůdcům. Loni to ale úplně nepomohlo a když různé housenky začaly likvidovat mladé lístky, musela jsem přidat ještě jeden postřik insekticidem po odkvětu stromků.

milankocourek
hodnocení

0x

Pidalku jsem objevil na jablonich kolem 15.5. byla jakoby omotaná na vrcholcích letorostů, na každé jabloni jsem nasel 3 až 4 kusy ,jabloně jsou 7 let staré .Na jejich zneškodnění jsem použil postřik Mospilan , calypso a bylo po nich.Žádné lepové pásy nepomohly .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]