Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena - nejspíš uhnívá, dá se zachránit?

Od: hanka2081991 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

před pár měsícema jsem v obchoďáku zakoupila dvě draceny, větší a menší květináč. Obě jsem zalívala jednou do týdne, jak mi bylo doporučeno - spíš mírněji, nebyli na přímém slunci, spíše v takovém polostínu.. asi po 3 týdnech začali úplně shodně obě dvě chřadnout a pak začali strašně rychle ztrácet listy - do 10 dnní obě úplně opadali :( Už přes týden jsou ve stejném stavu, žádné zlepšení, bojím se, že už jim nepůjde pomoci. Dá se s nima v takovém stavu ještě něco dělat? špičky bez listů byli na dotyk vlhké - asi uhnily :( Mamce kdysi taky jedna takhle celá opadala, tak ji dala do garáže na vyhození a ona po pár měsících znovu sama od sebe začala obrůstat.

Dracena - nejspíš uhnívá, dá se zachránit?
Dracena - nejspíš uhnívá, dá se zachránit? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdybych je měl doma, hodím je do popelnice. Vyndejte je z květináče a podívejte se, v jakém stavu jsou kořeny. Jestli jsou kořeny živé, dejte do nové země a vršek ustřihněte až pod rozvětvením. Málo zalévejte a doufejte.

hodnocení

0x

Co jste to s ní udělali, to jste do ní museli lít strašné množství vody až to uhnilo anebo naopak ji nechali uschnout?

hanka2081991
hodnocení

Tak, jak jsem psala - jednou do týdne ale málo, bylo mi řečeno, že spíš míň než víc, takže jsem dodržovala. Nahoře byl substrát do týdne suchý takže jsem zase trošku zalila - jenže vevnitř už toho muselo být moc

annaa*
hodnocení

0x

Mě se zdají spíše nastydlé, nebo omrzlé, než přelité. Nevětrala jste na ně když mrzlo? Možná byly špatně skladované, než se dostaly do toho obchoďáku, mohly stát někde ve studeném skladu, než je dali na prodej. Když koupíte poškozenou rostlinu, nebývá to vidět hned, pozná se to až za čas.

Zkuste je uříznout pod tím rozvětvením v místě, kde ucítíte tvrdý kmínek, co je měkké musí pryč.

hanka2081991
hodnocení

Vtěrala jsem v místnosti, ale ne přímo na ně a ne když mrzlo. Asi jsou opravdu přelité. Jak říkám - když jsem šla po týdnu zalívat, substrát byl na omak suchý (tak 3cm do hloubky) tak jsem zalila. Jenže dole v květináčku bylo vody asi příliš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]