Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup orchideje

Od: rakave* odpovědí: 4 změna:

U nás v květinářství nyní prodávají nadherné orchideje.Ráda bych si koupila.Ale problém je v tom,že venku je sníh,zima a do obchůdku to mám 20 min pěšky.Myslíte si,že by orchidej cestu přežila,nezmrzla by? Mám to risknout? Jsou dost vysoké,koukala by s tašky.Díky za rady.

doplněno 03.03.16 13:08:

Děkuji všem za rady.Dnes jsem si domů donesla fialovou orchidejku :) Má hodně květů,ale i dost ještě nerozkvetlých poupat.Kořínky jsou pěkně zelené.Prodavačka mi jí zabalila,snad bude dobře prospívat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

annaa*
hodnocení

1x

Pokojové květiny se mohou přenášet i když mrzne. Prodavačka Vám ji musí dobře zabalit do papíru a i nahoře obal sešpendlit, nebo jinak uzavřít. Je to její povinnost a pokud to sama neudělá, požádejte ji o to. Je to zadarmo.

emilka12*
hodnocení

0x

Jestli je mínus tak neber

hodnocení

0x

Dobrý den rakave, ono u vás mrzne,že se bojíte, aby orchidej nezmrzla?Do květinářství bych se vydala okolo poledne,kdy je teplota trochu vyšší a jak píše annaa, orchidej si nechte celou pořádně zabalit.Vzala bych sebou noviny a pro jistotu bych ji ještě obklopila novinami.Pokud tedy není u vás pod nulou, měla by to takto zabalená v pohodě přežít;) Jinak orchideje snáší chlad kolem °max.12°C

doplněno 02.03.16 13:14:

Taky trochu záleží jaký druh orchideje budete kupovat. Nejodolnější je phalaenopsis, některé druhy jsou choulostivější, podle země původu.

doplněno 02.03.16 21:25:

Ještě upozornění. V této době orchideje velmi lákají ke koupi,protože teď právě kvetou nejvíce, ale jejich nákup je dost riskantní.Přenos z obchodu domů lze při dokonalém zabalení (obal z novin vám udrží stálou teplotu v pohodě )zvládnout bez problémů, ale bez pečlivé kontroly kořenů v obchodě, je nákup orchidejí v zimě velkým rizikem,.protože orchidej může být nachlazená už v obchodě, z důvodu nevhodné péče a špatného uskladnění. Jestli byste si takovou orchidej koupila,v krátké době by odumřely všechny kořeny. Jestli u vámi vybrané orchideje neuvidíte větší množství šťavnatých, svěže zelených kořenů, v žádnném případě ji nekupujte.*stop*Tož,tak.

stracena*
hodnocení

0x

No, Phaly jsou možná trochu odolnější, ale v této zimě bych ji zabalila pořádně. Pokud tam půjdete, tak by bylo dobré třeba i větší kus bublinkové folie. Nebo více takových tašek, co se dává v obchodě. Ona nemusí zmrznout, stačí, že nastydne a je problém. Pokud jde o výprodejové kytí, tak to člověk ještě oželí, ale kytka za 300 a více, to už bolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]