Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uklidňující a stimulační byliny

Od: newbie* odpovědí: 11 změna:

Pěkný den, ráda bych získala informace, jaké a kde získat různé byliny pro projekt do školy. Mělo by se jednat o stimulační a uklidňující byliny, jaké jsou nejdostupnější, nejpoužívanější, nejznámější, které se navzájem spolu podporují v účincích apod. Na internetu toho je spousty, ráda bych přesto zapojila informace od běžných lidí, kteří mají zkušenosti jaké bylinky jim pomáhají například při nespavosti, únavě jak psychické-fyzické nebo naopak podpoře dobré nálady, bystrosti, výkonnosti či jiných pocitech všedního života.
Děkuji a přeji pěkný den :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rostlin*
hodnocení

2x

Leuzea carthamoides, Schizandra chinensis,Rhodiola rosea,Eleutorcoccus.

zwiki*
hodnocení

2x

Doplním- Maralí kořen.

02.03.16 08:52

Chmel

newbie*
hodnocení

Hledala jsem po internetu a je poměrně složité se v tom vyznat, píše se například, že bylina je uklidňující, ale má stimulační účinky apod. to mi moc nejde do hlavy, abych mohla rozdělit, které jsou stimulační a které uklidňující. Děkuji za vámi zmiňované bylinky. Má někdo zkušenost s bylinkami vs řízení automobilu? Maralí kořen a Klanopraška, možná ještě Čertův kořen, jsou zatim asi jediné co jsem našla a týká se řízení a to mě momentálně zajímá nejvíce.

rostlin*

Vámi jmenované patří do tzv. adaptogenů,což je termín jednoho ruského léčitele snad. Jsou to rostliny jejichž uživání stimuluje lidský organismus do optimální funkce aniž by závoreň měli nějaké negativní účinky. Prostě optimalizje funkce ve Vašem těle. Bohužel nelze je užívat pokud trpíte hypertenzí. Pokud si například uděláte čaj z listů klanoprašky před spaním,v pohodě shlédnete první ranní zprávy v televizi. Čaj z listů Maralu je sice pekelně hořký,ale příznivě působí na žaludek a střeva.Mimochodem,sušené listy Maralu se pokusně přidávaly do krmení kravám a bylo jasně prokázáno zvýšení dojivosti a hlavně lepší kondice krav...atd...atd...

newbie*
hodnocení

Myslíte tedy, že tzv adaptogenní bylinky jsou vhodné ke konzumaci při nočních jízdách, dalo by se to tak obecně říci? Určitě je to lepší volba, než energetické drinky, i když se také jistě nemůžou byliny používat pravidelně. Přítel jezdí kaminonem poměrně často v nočních hodinách, tak mě napadá, že bych tyto byliny, co patří do těch adaptogenů, mohla příteli připravovat. Nevím teda, zda se mohou kombinovat mezi sebou nebo v jaké míře jej pít a udělat z toho například studený nápoj, jak často by jej mohl používat, aby mohl pít průběžně a necítil se tak unaveně, což ta únava je někdy riziko. Každopádně lepší než ty energetické drinky. Moc děkuji za odpověď.

Pracoval jsem na směny a po půlnoci jsem byl časem dost unavený. Pak jsem používal tinkturi z maralového kořene nebo silnější čaj z listů. Únava v průběhu noční směny znatelně klesla, pokud se něco dělo, byl jsem docela čilý. Po skončení směny jsem okamžitě usínal, dokonce jsem byl schopen usnout po jedné nebo dvou hodinách po vypití čaje nebo tinktury, pokud jsem neměl nějakou "zábavu". U automobilu by patrně přicházel v úvahu odvar z listů. Odvar z kořenů sice není tak hořký, ale kořeny se obtížně zpracovávají a rostlina se zničí.

rostlin*

Leuzea carthamoides je "Maralák" *smich*

newbie*
hodnocení

Nemáte náhodou zkušenost s touto knihou?
bux.cz/...
Ráda bych se někde dočetla o jejich využítí, možné kombinování apod. :)

rostlin*

S touto konkrétně nemám,ale myslím,že tam určitě najdete to co potřebujete. Já znám například tuto tuto.

radkapod*
hodnocení

0x

Včelník moldavský a meduňka lékařská

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]