Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pestovani hlivy ustricne

Od: sklar® odpovědí: 6 změna:

kdo poradi jak pestovat hlivu ustricnou v kmeni buku. kmen zakopat na ležato do pulky do zeme .navrtat dirky a nasadit smes hlivy do mokrejsi pudy?, ten druhy obrazek je jaky strom..? pujde to poznat?, je to nejaky listnac, dekuji za odpoved

Pestovani hlivy ustricne
Pestovani hlivy ustricne #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pěstování zde

druhý kmen odhaduji na topol osiku

jabraka*
hodnocení

0x

Takové suché poleno nemá šanci.Nejlepší je poleno z měkčího listnáče,čerstvé,nebo ho nechat vymáčet 14 dní v čisté vodě.Vhodné je vyvrtat do něj otvory asi 8 cm a vyplnit je hoblovačkami,nebo pilinami.Po namočení vsadit sadbu.Všechno zabalit do PE pytle a nechat při teplotě do 20 stC prorůstat.Teplota nesmí těch 20 st překročit.

JB

rostislav*
hodnocení

0x
Další návod na www.
Planeta hub
cz Podle nich pěstuji já.

hodnocení

0x

Na vyvařené slámě mi šla hlíva prfektně. Ale zkoušel jsem očkovat pár měsíců starý pařez, poleno, poleno v igelitu.. Nic. Ani ťuk. :(

lidus*
hodnocení

0x

Čerstvě pokácená jabloň a na pařezu hlíva s OBI rostla jako divá, problém byl, že ji bylo moc a nikdo už nechtěl. V paneláku ve sklepě, pytel s hlívou z OBI, zavěšené na teplovodní trubce, 3x týdně pytel lehce postříkaný vodou, opět spousta hlívy. Zkoušeli jsme žampiony ale těm se nedařilo.

hodnocení

0x

Do nevyschlého kmene listnáče se sem tam navrtají otvory asi 3 cm hluboké, šířky asi jako jsou dřevěné kolíčky ke spojování nábytku a takovými kolíčky se v nich ucpe naočkované podhoubí. Zraje to docela dlouho, musí to být v teple. pod igelitem, pak se to dává ven, do polostínu, ale ty houby rostou z kmenu, ne ze země. Já měla kupovanou soupravu, vlastní kmen a nevyrostlo nic. Záleží asi jaké je léto, jako vždy u hub, nebo jaké kopyto se o to pokouší. Teď mám hlívu v obýváku, koupenou v balíku, 2 x jsem sklízela a už zase nerodí. U okna asi chladno, u topení sucho! Zkoušela jsem všechno možné, píšou, že se nemá zalévat, tak jsem alespoň začala rosit hlívy a to konečně vyrostly a neschly. Ale ty malinké, co vylézaly uschly stejně. To se víc vyplatí je koupit v akci třeba v Kauflandu, víc balíčků najednou a dát třeba do mrazáku, nebo usušit na topení a semlít na prášek. Přeju větší úspěch, než jsem měla já!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]