Nejste přihlášen/a.
kdo poradi jak pestovat hlivu ustricnou v kmeni buku. kmen zakopat na ležato do pulky do zeme .navrtat dirky a nasadit smes hlivy do mokrejsi pudy?, ten druhy obrazek je jaky strom..? pujde to poznat?, je to nejaky listnac, dekuji za odpoved
Takové suché poleno nemá šanci.Nejlepší je poleno z měkčího listnáče,čerstvé,nebo ho nechat vymáčet 14 dní v čisté vodě.Vhodné je vyvrtat do něj otvory asi 8 cm a vyplnit je hoblovačkami,nebo pilinami.Po namočení vsadit sadbu.Všechno zabalit do PE pytle a nechat při teplotě do 20 stC prorůstat.Teplota nesmí těch 20 st překročit.
JB
Čerstvě pokácená jabloň a na pařezu hlíva s OBI rostla jako divá, problém byl, že ji bylo moc a nikdo už nechtěl. V paneláku ve sklepě, pytel s hlívou z OBI, zavěšené na teplovodní trubce, 3x týdně pytel lehce postříkaný vodou, opět spousta hlívy. Zkoušeli jsme žampiony ale těm se nedařilo.
Do nevyschlého kmene listnáče se sem tam navrtají otvory asi 3 cm hluboké, šířky asi jako jsou dřevěné kolíčky ke spojování nábytku a takovými kolíčky se v nich ucpe naočkované podhoubí. Zraje to docela dlouho, musí to být v teple. pod igelitem, pak se to dává ven, do polostínu, ale ty houby rostou z kmenu, ne ze země. Já měla kupovanou soupravu, vlastní kmen a nevyrostlo nic. Záleží asi jaké je léto, jako vždy u hub, nebo jaké kopyto se o to pokouší. Teď mám hlívu v obýváku, koupenou v balíku, 2 x jsem sklízela a už zase nerodí. U okna asi chladno, u topení sucho! Zkoušela jsem všechno možné, píšou, že se nemá zalévat, tak jsem alespoň začala rosit hlívy a to konečně vyrostly a neschly. Ale ty malinké, co vylézaly uschly stejně. To se víc vyplatí je koupit v akci třeba v Kauflandu, víc balíčků najednou a dát třeba do mrazáku, nebo usušit na topení a semlít na prášek. Přeju větší úspěch, než jsem měla já!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.