Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oranžový škůdce

Od: marek89* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mám zasazené semínka chilli papriček, už vzešla, ale vypadá to že se jim moc nedaří. Měl jsem se vykašlat na obyč substrát z Penny plný dřeva. Když jsem se teď sadbovače snažil trochu prokypřit párátkem, objevil jsem asi nějaké škůdce. Má rezavě oranžovou barvu a docela rychle se pohybuje, má nožičky jako nějaký malý brouk. Velikost cca 1mm. Nenapadá někoho, o jakého škůdce se jedná a jak s ním zatočit? (Jinak substrát jsem před použitím preventivně pekl! A nic.)Předem díky !

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já bych to tipovala na přezimující samičky svilušky ty přezimují právě v půdě.Bez fota to nejde s určitostí říct.Mrkněte na obrázek. V každém případě bych vzešlé rostlinky opatrně přepikýrovala do jíné zeminy.

Oranžový škůdce
marek89*
hodnocení

No tak to jsou přesně ony! Vypadají úplně stejně. Moc díky. Hned zítra zajdu pro snad lepší substrát. Ale přežijí to, když mají zatím jen 2 děložní lístky?

Musíte opatrně, ale měly by to přežít;)

marek89*
hodnocení

Pokusím se :)

Ještě jednou díky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a třeba to vyzkoušejte na tohoto "šmejda". Zdravím!

jaroslavmachacek.com/...

marek89*
hodnocení

Díky za reakci, ale smutnice to nejsou. S těmi už zkušenosti mám. Tyhle potvory mám poprvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]