Nejste přihlášen/a.
Hledám nějaké balkonové rostliny do truhlíků, ev. i malé keříky do většího květináče, které snesou větší sucho.Zatím jsem neobjevila kromě buksusu nic jiného. Mám okna na západ, celé odpoledne tam svítí slunce a ráda bych tam pěstovala něco, co by vydrželo týden bez zálivky, ev. s tím zapíchnutým keramickým zásobníkem.
Samozavlažovací truhlík a bývají i samozavlažovací květináče. Je jich mnoho typů a mnoho tvarů a barev.
Já mám, už snad 8 let tyhle, tmavě hnědé. S velikou spokojeností. V otvoru, do kterého se nalije voda, je kulička a ta ukazuje, kolik je vody v zásobníku, abych nepřelila. Uvnitř truhlíku jsou pruhy látky, knoty, které přenášejí vodu do půdy. Naliju do každého cca 2,5 l vody s hnojivem a víc jak týden se už o zálivku nestarám. Myslím si, že se dají koupit někde i levnější.
Cituško, já jsem si asi svůj šťavel oxalis rozmazlila. Chtěl po mně, abych ho zalívala každý den, někdy i dvakrát denně. Jinak se svěsil, že srdce usedalo.
Zdravím aja.Tak z keřů jsou ještě vhodné zakrslé kultivary dřišťálu,skalníku či zimostrázu. Do nádob je vhodná tzv. pařížská kopretina (Chrysanthemum frutescens) nebo aksamitník(ten je hotový nezmar) a různé sukulenty.Tyto vyjmenované snesou větší sucho. Ale kromě vámi zmíněného keramického zásobníku se přece dá využít samozavlažovacích truhlíků.Mám balkon také na západ a osobně používám truhlíky se samostatnou zavlažovací miskou a pěti knoty.Do misky stále vidím, hladinu vody můžu sledovat a jednoduše vodu dolévám nebo vylévám.Truhlíky můžete např. osázet kejklířkou,ta je na západ vhodná nebo černookou zuzanou(thumbergii) , lobelkou i bacopou. S úspěchem mám každoročně i pelargonie a milion bells.Můžete si pěstovat i bylinku mátu, která má mnoho okrasných variant nebo balkonová cherry rajčátka.Jsou dekorativní listy i květy, navíc červené nebo žluté plody mají výbornou chuť. Na slunci se jim velmi dobře daří, nemusí se vyvazovat k tyčkám ani zaštipovat.. Můžete je pěstovat jakv samozavlažujících truhlících tak i závěsných košících.Také si můžete zasadit měsíční jahody.Tož,tak.
flora, týden snad ty netřesky přežijí, ne? Nehledě na to, že na západní stranu slunce svítí jen odpoledne.
No já vím, jenže má krásné truhlíky a investice do těch samozavlažovacích je dot velká a hlavně je mi líto ty své vyhodit. Ale každopádně děkuji.
Pak tam nedávejte nic, protože na úpalu bez vody nevydrží ani ty netřesky netož něco většího. A pokud ano, tak to nebude prosperovat, ale jen přežívat a živořit.
Sice na západ, ale paní píše, že tam celé odpoledne svítí slunce. Tudíž v době, kdy má největší intenzitu a nejvíce nahřívá prostor kolem truhlíků. Netřesky něco vydrží to jo, ale udělají nějakou parádu? Ve srovnání s parádními balkonovkami v samozavlažovacích truhlících?
K čemu jsou sice krásné truhlíky, ale nefunkční a nepraktické a když náplň tvoří živořící rostliky?
Pro Hraanlenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.