Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodné rostliny do sucha

Od: aja1946® odpovědí: 12 změna:

Hledám nějaké balkonové rostliny do truhlíků, ev. i malé keříky do většího květináče, které snesou větší sucho.Zatím jsem neobjevila kromě buksusu nic jiného. Mám okna na západ, celé odpoledne tam svítí slunce a ráda bych tam pěstovala něco, co by vydrželo týden bez zálivky, ev. s tím zapíchnutým keramickým zásobníkem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Samozavlažovací truhlík a bývají i samozavlažovací květináče. Je jich mnoho typů a mnoho tvarů a barev.

doplněno 18.02.16 16:07:

zahradou.cz/...

doplněno 19.02.16 16:29:

prodejrostlin.cz/...

Já mám, už snad 8 let tyhle, tmavě hnědé. S velikou spokojeností. V otvoru, do kterého se nalije voda, je kulička a ta ukazuje, kolik je vody v zásobníku, abych nepřelila. Uvnitř truhlíku jsou pruhy látky, knoty, které přenášejí vodu do půdy. Naliju do každého cca 2,5 l vody s hnojivem a víc jak týden se už o zálivku nestarám.*palec* Myslím si, že se dají koupit někde i levnější.

doplněno 22.02.16 07:37:

Cituško, já jsem si asi svůj šťavel oxalis rozmazlila. Chtěl po mně, abych ho zalívala každý den, někdy i dvakrát denně. Jinak se svěsil, že srdce usedalo.

Vhodné rostliny do sucha

jenda123123*
hodnocení

2x

pokud byste měla záje tak v lidlu od 25.2 mají samozavlažovací truhlíky a květináče

19.02.16 16:07
hodnocení

dík

cituska*

babkazov...asi byl přímo na slunci,já jej měla na západní straně a dělal mi velkou radost

18.02.16 15:18
hodnocení

1x

Netřesky

hodnocení

Ty v jednom mám, zapomněla jsem je uvést.

cituska*

Mě se daří v truhlících jetelíček-oxalis ,také jen není třeba stále zalévat.

Vhodné rostliny do sucha #2

hodnocení

1x

Zdravím aja.Tak z keřů jsou ještě vhodné zakrslé kultivary dřišťálu,skalníku či zimostrázu. Do nádob je vhodná tzv. pařížská kopretina (Chrysanthemum frutescens) nebo aksamitník(ten je hotový nezmar) a různé sukulenty.Tyto vyjmenované snesou větší sucho. Ale kromě vámi zmíněného keramického zásobníku se přece dá využít samozavlažovacích truhlíků.Mám balkon také na západ a osobně používám truhlíky se samostatnou zavlažovací miskou a pěti knoty.Do misky stále vidím, hladinu vody můžu sledovat a jednoduše vodu dolévám nebo vylévám.Truhlíky můžete např. osázet kejklířkou,ta je na západ vhodná nebo černookou zuzanou(thumbergii) , lobelkou i bacopou. S úspěchem mám každoročně i pelargonie a milion bells.Můžete si pěstovat i bylinku mátu, která má mnoho okrasných variant nebo balkonová cherry rajčátka.Jsou dekorativní listy i květy, navíc červené nebo žluté plody mají výbornou chuť. Na slunci se jim velmi dobře daří, nemusí se vyvazovat k tyčkám ani zaštipovat.. Můžete je pěstovat jakv samozavlažujících truhlících tak i závěsných košících.Také si můžete zasadit měsíční jahody.Tož,tak.

doplněno 22.02.16 10:54:

flora, týden snad ty netřesky přežijí, ne? Nehledě na to, že na západní stranu slunce svítí jen odpoledne.*placni*

hodnocení

No já vím, jenže má krásné truhlíky a investice do těch samozavlažovacích je dot velká a hlavně je mi líto ty své vyhodit. Ale každopádně děkuji.

floro*

Pak tam nedávejte nic, protože na úpalu bez vody nevydrží ani ty netřesky netož něco většího. A pokud ano, tak to nebude prosperovat, ale jen přežívat a živořit.

floro*

Sice na západ, ale paní píše, že tam celé odpoledne svítí slunce. Tudíž v době, kdy má největší intenzitu a nejvíce nahřívá prostor kolem truhlíků. Netřesky něco vydrží to jo, ale udělají nějakou parádu? Ve srovnání s parádními balkonovkami v samozavlažovacích truhlících?

K čemu jsou sice krásné truhlíky, ale nefunkční a nepraktické a když náplň tvoří živořící rostliky?

doplněno 22.02.16 12:21:

Pro Hraanlenu :)

hodnocení

Tak to se šeredně mýlíte, netřesky tam mám už 2 roky, jsou stále krásné, ty stačí orpavdu zalít tak 2x, 3x do měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]