Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat Šáchor jedlý (Cyperus esculentus)

Od: naspatricek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.
Chci se zeptat, jestli by někdo nevěděl kde se dá koupit několik hlízek - Cyperus esculentus - šáchor jedlý. Též se mu říká zemní mandle.

Hlízky tohoto šáchoru chutnají jako pravé mandle. Užitková rostlina, jejíž domovinou je Afrika.

Asi před dvaceti lety jsem je pěstoval a hlízky sehnal přes inzerci v časopise Zahrádkář, ale teď hledám na netu a nikde nemohu žádného prodejce najít...

Kde sehnat Šáchor jedlý (Cyperus esculentus)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jedině si podat inzerát, třeba by se vám nějaký malopěstitel ozval. Nebo zkusit koupit v bioprodejně natural tigernut neloupaný, nechat do druhého dne nabobtnat a pak zasadit do vlhké zeminy a udržovat vlhkost, dokud nevyklíčí. Až bude šáchor tak 20cm vysoký, přesadit ho. Na internetu by měl být k mání na tigernuts.cz

doplněno 07.02.16 16:52:

bio prodejnou myslím tím prodejnu se zdravou výživou:)

Můj otec takové věci dřív nosil od známých zaměstnaných ve firmě VESA Česká Bělá, a. s. Jejímž majitelem je Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s. r. o. Zkus se na ně obrátit, jestli s tím ještě neexperimentují. Myslím že dneska už šáchor ani jákon nedělají ale za zeptání mailem nic nedáš.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Hlavně že tu máš od prodejce foto.

hodnocení

jo, jenže ten je už dlouhodobě nemá. Fotku jsem tam dal aby bylo poznat co sháním. Chápeš?

Díval jste se pořádně. Píšou dostupnost jaro 2016. zahradnictvikrulichovi.cz/...

hodnocení

Ale jelikož má šáchorník dlouhou vegetační dobu a hlízky pomalu vzcházejí, tak je potřebuji sehnat co nejdříve. Někdy v dubnu mi nebudou nic platné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]