Nejste přihlášen/a.
Proč mi blednou, schnou a opadávají listy na pachiře? Máme doma dostatečně světlo, teplo, mezi jednotlivými zálivkami ji nechávám proschnout. Za dobu co ji mám (od října) jsem ji jednou hnojila (takové ty hnojivé tyčinky). Tak co jí chybí?
Asi se mýlím, ale mi příjde, že rostlina má nevhodný květináč. Měla by mít květináč větší, aby zeminy bylo mnohem více, s otvory dole a ten by měl bát v obale. Vy máte rostlinu, vlastně několik rostlin, zasazeny v obale, bez květináče, v troše zeminy.
Souhlasím s babkazov. Určitě byste ji měla přesadit do mělké dostatečně široké nádoby, protože pachira má mělce zapuštěné kořeny. Je-li zasazená do hlubokého květináče špatně roste a může onemocnět.Mladá pachira se přesazuje každoročně, stará rostlina po 2 až 3 letech
Já bych ji přesadila už teď. Zároveň se mrkněte v jakém stavu jsou kořeny. A nezapomeňte na nutnou drenáž. Zeminu promíchejte s trochou písku.A ještě k té podmisce s kamínky. Květináč nesmí stát ve vodě. Ta miska je tam proto, aby rostlinu obklopila zvýšenou vlhkostí vzduchu. Zalévat měkkou odraženou vodou tak, aby zemina zcela nevyschla, nepřelívat ji.Pří nedostatku vláhy listy pachiry ztrácí tuhost a svěsí se.Naopak při přebytku vláhy může uhnít stonek.Tož,tak.
No, listy jsou spíš svěšené, to jo. Tak snad to ještě nějaký den vydrží, protože v bytě nemám ani zeminu, ani písek a k rodičům (kde bych nabrala materiál) se dostanu až další víkend :-/
Já si původně myslela, že jsme jí ublížili, když jsme odjeli na týden na hory a měli jsm tu stažené topení. První dva měsíc po koupení byla pěkná, od ledna po návratu z hor začala takhle vadnout
Vaše pachira neboli -Quinejský kaštan má sice teplo, ale chybí ji vysoká vlhkost vzduchu. Nejlépe by ji bylo v koupelně. Zkuste ji alespoň umístit do misky s vodou a oblázky.Ale nerosit, nemá to v lásce.Navíc pachira se hnojí pouze v letních měsících a to 1x měsíčně tekutým hnojivem pro palmy a zelené rostliny. Proschlé listy odstraňte nožem,nebojte se,pachira pod místem řezu brzy obrazí novými výhonky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.