Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mušky u květin

Od: mario® odpovědí: 6 změna:

Dobrý dedn, na rostlinách v květináči jsou malé mušky, nejsou bílé jsou černé s lesklými křídly.

Jsou u květin a v substrátu nevím jestli jde o škůdce nebo je to normální.

Koupil jsem lepivé šipky jsou už plné ale mušky jsou tam pořád.

PS: mám drecenu marginatu a kmínek mi začíná měknout (jen na jedné mám 2) a zcvrkává se není to houba ani to nepřelévám zalévám 1 za 10 dní. Děkuji všem za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

evinkat*
hodnocení

3x

Dobrý den, jedná se o smutnice. Zadejte si do vyhledávání "smutnice" a vypadne Vám plno rad jak na ně. Eva,

hodnocení

2x

Dříve jsem měla u kytek vysavač a každou chvíli je posbírala ze vzduchu. Vloni jsem postříkala zeminu Arpalitem, prostředkem na blechy u psa. Zafungoval bezvadně. Kytkám se nic nestalo a mrchy smutnice pošly.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, až Vás přestanou bavit experimenty, tak použijte tu vítěznou metodu s pískem viz odkaz (a bude klid). Zdravím!

jaroslavmachacek.com/...

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi určitě vyzkouším.

hodnocení

0x

Já ty lepové pásky dávám celý rok a mušky se lepí, ale květiny jsou dobré, ono je to těžké, většinou koupíte hlínu s vajíčky, když ji dáte do trouby, pak se zase zničí živiny, zkoušela jsem dát i stroužek česneku, ale taky to nepomáhá.

hodnocení

0x

Nevím sice proč to musí být přímo písek křemičitý, podle mne by stačil i obyčejný. Pravděpodobně stačí i keramzit, či mramorová drť, nebo ten jemný bílý štěrk. Asi cokoli, co zamezí přístup potvor do země a ven, a co "dýchá". Já mám zkušenost, coby vedlejší produkt jiného záměru. Z estetických důvodů jsem zakryla zeminu v květináčích hrubou vrstvou oblázků a před tím takovým štěrkem - drobné oválné kamínky z křemene, a od té doby u nás smutnice nebyly. A jestli byly, tak se odstěhovaly k sousedům, což mě nemrzí, nic dobrého nám stejně neudělají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]