Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik let může amarilis kvést?

Od: rakave* odpovědí: 3 změna:

Mám amarilis už asi 15 let.Každým rokem mi kvetl.Zpočátku měl jeden květní stvol,poslední léta 2 a na každém 4 velké květy.Loni se s ním něco stalo a poprvé nevykvetl.Letos to vypadá že kvést taky nebude.Velmi mě to mrzí.Jediné co jsem změnila bylo přezimování.Celá dlouhá léta jsem amarilis přezimovala v ložnici nahoře na skříni.Loni jsem ho dala do komory (nevím co mě to napadlo :( ) kde byla tma i o něco chladněji a nevykvetl.Letos přezimoval již nahoře na skříně,ale stejně nekvete.Myslíte že změna přezimování byla příčinou proč nekvete? Nebo po 15 letech už s kvetením nadobro skončil?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cibule je asi již vyčerpaná, patnáct let kvetení je až až. Za ty roky se ale určitě vytvořily dceřiné cibulky, z kterých je možné napěstovat nové rostliny, které za dva tři opět pokvetou.

doplněno 28.01.16 11:36:

... za dva tři roky... *hi*

Nejstarší hvězdník doma odhaduji tak na 20 let. V zimě odpočívá ve špajzu ve tmě pod regálem. Občas si dá pauzu v kvetení, ale loni kvetl. Letos má ještě zimní spánek, ta nevím. Jestli ten váš normálně roste, nechte ho. Přes léto ho pořádně nakrmte, třeba příští rok bude kvést. Ve způsobu přezimování problém nevidím.

misoska*
hodnocení

0x

V létě pořádně zalévat a hnojit. Na zimu schovat, klidně do tmy, ale min. 14 stupňů, chlad je důvodem nevytvoření základu květu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]