Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stříhat bonsai

Od: cituska* odpovědí: 5 změna:

Dostala jsem jako dárek malou bonsai"pokojový ptačí zob".

Ale už se dosti rozrostla a nevím kdy ji mám stříhat,na fotce jsem označila jak dlouhé jsou nové přírustky.

Jak stříhat bonsai

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý večer cituska, udržovat bonsai je docela věda.Co já vím,tak se ptačí zob musí stříhat často,protože má velké množství nových přírůstků a když se nestříhá, vytváří se květy a bonsai ztrácí tvar.Kromě stříhání by se měly také zkracovat narostlé kořeny. Mohlo by vám pomoc toto : bonsaje.estranky.cz/...

dam®

Neumím, neznám, jen jsem si vzpoměl na tatínka mého kamaráda. který s láskou pěstoval a sháněl čarovějíky , teď nevím jestli jsem to dobře napsal, když, tak mě opravte. Kamarádův tatínek rád říkal:"To je jak sundávat podprsenku, než ji otevřeš, tak jen tušíš co tě čeká a než se to naučíš otevírat, tak ti tvá žena pomůže. Dnes už vím, co tím myslel, jen ...

hodnocení

2x

Cituska stříhat dle citu, každopádně podle fota rostliny má nyní nedostatek světla - nové přírůstky jsou vytáhlé a rozestup mezi listy velký. Tak dát víc na světlo, klidně větší chlad.

cituska*
hodnocení

tigra...ona pěkně stojí na okně na jižní stranu...ale asi je teď celkově méně světla jako v létě...děkuji

jofa*

Vaše "bonsai" dá-li se to tak nazvat, je velice zanedbaná. Měsíc počkejte a pak odstraňte co se dá. Vložil jsem obrázek a pokud to jen půjde pokuste se zkrácením a odstraněním větviček o něco takového. I za cenu, že to nebude hned ideální, což taky nebude. Jo bonsaje je věda. Jinak dojít za odborníkem, ať Vám to probere a poradí.

doplněno 28.01.16 15:55:

Nebojte se do toho říznout a vše ostatní odstranit. Seříznuti silnější větve ošetřete balzámem (včelí vosk).

doplněno 28.01.16 16:11:

A ještě doplním. Pokud s tím neprovedete co jsen popsal, budete to mít křoví na silném kmínku. Je mi líto, ale je to tak.

Jak stříhat bonsai #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]