Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konce arecy hamaedory schnou

Od: mario® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den prosím o radu.

Koupil jsem si arecu chamaedoru (ne v květinářství ale v kauflandě) přinesl jsem ji domů a dal na severní okno před kterým je les a nesvítí tam slunce,na jižním okně zase slunce uplně praží nevím čim to je arecu mám na severním okně není tam moc slunce a špičky listů schnou.Zalévám dvakrát týdně a rosím také dvakrát týdně.Nevím čím to je konce schnou i na nových mladých listech i na starších tmavě zelených listech je asi 30 cm velká.Děkuji za odpovědi.*plac* *plac* *plac* mám zalévat do misky nebo rovnou ke květině?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím, mario. Již jsem vám odpověděla při minulé vaši otázce, jak je to s tou vaší chamaedorou, zřejmě jste odpověď nečetl, tak tedy. Rosíte správně, můžete i 3x, ale jinak teď v zimě zálivku omezte, 2x do týdne se zalévá v létě. Špičky vám schnou nejspíš z důvodu suchého vzduchu.Rostlina potřebuje hlavně vzdušnou vlhkost Zřejmě máte teď v zimě v bytě dost teplo a vůbec, co děláte špatně je, že jste rostlinu postavil do okna. Sice má ráda světlo, jako konečně skoro každá pokojovka, ale rozptýlené, nikoli přímé. Daří se ji i v polostínu, protože ve své původní domovině tato palma roste jako podrostová - a patří mezi nenáročné rostliny, Nejlépe by ji bylo, kdybyste ji umístil daleko od radiátoru a teď v zimě zmírnit, pokud můžete, tak teplotu. Jinak zalévat určitě do misky a to odstátou odraženou vodou. Určitě né studenou vodou natočenou bezprostředně před zalitím rostliny. Zatím bych ji nehnojila,až v době vegetace tzn.začátkem jara.Sice všeobecně, tropické rostliny nepotřebují žádný vegetační klid, ale v našich podmínkách je v zimě velmi málo světla,proto dopřejte palmičce něco jako "umělý spánek". Vhodné zimní teploty jsou mezi 16 - 20°C.Tož,tak.;)

Ještě mě napadlo, že palmička mohla "nastydnout" při transportu z Kauflandu k vám, jstli jste ji kupoval ted´ v zimě. Chladný vzduch, ne-li mráz, ji mohl poškodit. V tom případě bych počkala,až se začnou tvořit další stvoly a ty uschlé pomalu postupně odřezala

hodnocení

Mockrát vám všem děkuji za odpovědi *pusa* *pusa* *srdce* *pusa*.

hodnocení

2x

\zalévejte ke květině a pro jistotu přebytečnou vodu z misky vylévejte. Můžete také palmu přelévat, co ž se také může projevovat hnědnutím listů. Zkusila bych ji zalívat jen jednou týdně. Maximálně začne usychat list, ale spíš jen jeden. Pokud budete přelívat, může chytit hnilobu, plíseň a to je horší. Taky bych ji jednou za 14 dní pohnojila, aby měla sílu se vzpamatovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]