Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání ovocnych stromku

Od: hanys® odpovědí: 8 změna:

zdravim,muzu ted strihat ovocne stomky?,jablka,svestky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jablka se stříhají v době vegetačního klidu,tj teď.
Peckoviny po sklizni.
rostlin*

Ale není pravda. Střihají se klidně i v létě(letní řez). Peckoviny nejlépe v době květu či plodnosti.To kvůli klejotoku.A s tím řezem peckovin s citem.

hodnocení

0x

Tady je nějaký čtení o prořezu.

hodnocení

dik,to jsem potreboval vedet-nesmi uz mrznout.

casanova
hodnocení

0x
Svestky teraz urcite nie, jadroviny ano

suchy*
hodnocení

0x

záleží co si od řezu stromků představujete.Jádroviny se můžou řezat teď v době bez mrazů,ale počítejte s tím,že pokud bude řez trochu hlubší tak strom obrazí jako koště,což se užívá pro zmlazování.Výchovný řez jádrovin se provádí ve vegetaci,kdy nedochází k tak intenzivnímu obrůstání po řezu.Zimní řez je věcí toho,že dříve v sezóně pracovali na poli,v lese a podobně a neměli čas se zabývat řezáním stromů.

mecik*
hodnocení

0x

Švestku nechte být až za vegetace a jabko můžete, pokud není mrazivo, nesmí vám mrznout ruce. Já už jsem si ale zvykl, řezat jablka v červnu, zároven s probírkou plodů a nebo i po sklizni. Strom potom tolik neobrůstá a neřežete vlky pořád dokola.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak jsem už několikrát radil,je nutné rozlišovat.Není řez,jako řez.Vždy se musí mluvit buď o průklestu,což je hlubší zásah do koruny a prořezu a zkrácení letorostů,což je výchovný řez.Korekce koruny se provádí vždy po odplození,jak u jádrovin,tak i peckovin.Odstranění přebujelých letoroastů a zakrácení přerostlých je možné provádět kdykoliv.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]