Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat masožravku?

Od: random odpovědí: 9 změna:
Myslíte że normálně v květinářství? Omlouvám se, ale nemám s tím zkušenosti :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den masožravky jsou nenáročné rostliny lze ji doporučit i začátečníkům nejznámější je Dioanea muscipula (mucholapka podivná) různé druhy masožravých květin lze koupit na stránkách zvaných SARRACENIA.CZ přeji pěkný den.Návod na pěstování zde.

sarracenia.cz/...

hany

o té nenáročnosti by se dalo ale polemizovat, jelikož většina masožravek v domácích podmínkách musí být pěstována za zvláštního režimu v akvárku, jsou to rostliny velmi náročné na vlhkost. Samozřejmě vám nějakou dobu vydrží i normálně v květináči jako jiné rostliny, ale po pár týdnech zpravidla uhynou. Takže, pro začátečníky moc nejsou, určitě doporučuji si někde nastudovat předem způsob pěstování.

Jinak, k otázce kde rostlinu sehnat, mívají je běžně i v květinářství, je také možnost poptat se a najít si přímo nějakého soukromého pěstitele, který by vám mohl zároveň mohl i poradit s tím pěstováním. :)

hodnocení

0x

V některých ano. Ty běžnější druhy mívají např. i v Obi.

ria*
hodnocení

0x

:) nejlépe je jít do botanické zahrady, mnohdy mají k odprodeji rozmnože, nebo si koupit semínka, ale - zkusila jsem a nevyrostlo mi ani prd :) a taky si nastudujte podmínky pro pěstování.. :)

doplněno 12.01.16 11:25:

rozmnože, :D odnože jsem chtěla napsat:)..

pak jsou nejlepší přímo pěstitelé, ale chce to vlhkost, správný substrát.. dvakrát jsem zkoušela, a i přesto, že mám paludárka, tak se jim nedařilo.. :)

hm*
hodnocení

0x

No, běžné květinářství, nevím nevím, asi ne. Ale v již zmíněných botanických zahradách (které masožravky vystavují) by se měly dát sehnat.

borax*
hodnocení

0x

Jo normálně v květinářství. Možná nebudou přímo na prodejně, ale pokud si ji tam objednáte, tak vám ji zajistí...

lola*
hodnocení

0x

V lepším květinářství určitě..=) Sama jsem tam jednu kupovala..=) Ale jinak na internetu je spoustu onlineshopu se semínky k vypěstování těchto rostlin.. ;)

hodnocení

0x

Třeba v zahradním centru. Pěstování je jednoduché. V rašelině, na okně a udržovat mokré. Množí se jak blázni. Tedy některé.

cesmina*
hodnocení

0x

Mucholapku podivnou jsem koupila v jednom malém květinářství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]